Najnovije

DŽONSON PRELAZI CRTU: Putin je lično naredio upotrebu hemiskog oružja na ulicama Evrope!

Britanski ministar spoljnih poslova Boris DŽonson rekao je da je verovatno bila odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da za napad nervnim gasom na Sergeja Skripalja i njegovu kćerku.

DŽonson udario na Putina (Foto: JuTjub, Pravda)

Tokom posete muzeju u zapadnom Londonu, zajedno sa svojim poljskim kolegom Jacekom Čaputovičem, DŽonson je rekao: - Mi nemamo ništa protiv samih Rusa. Neće biti rusofobije kao rezultat onoga što se dešava. Naša svađa je sa Putinovim Kremljom i sa njegovom odlukom. Mislimo da je u velikoj meri verovatno da je to njegova odluka - da usmeri upotrebu nervnog gasa na ulicama Velike Britanije, na ulicama Evrope po prvi put od Drugog svetskog rata. Juče je Boris DŽonson rekao da će Velika Britanija omogućiti nezavisnu međunarodnu analizu nervnog gasa koji je korišten u napadu na bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja.
Britanski ministar spoljnih poslova, koji je pisao za nemački list "Frankfurter Alemanja", rekao je da je trovanje bivšeg agenta bilo deo "obrasca protivzakonitog ponašanja" od strane Rusije. On je takođe najavio da će vlada Velike Britanije pružiti međunarodnim stručnjacima iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja u Hagu mogućnost da razmotre britansku analizu uzorka. Rusija je više puta negirala bilo kakvo učešće u incidentu. Govoreći na pres konferenciji, portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova optužila je London za "lude" optužbe, kao i za odbijajnje Londona da Moskvi pruži bilo kakve dokaze. Komentari DŽonsona došli su nakon što je premijer Velike Britanije Tereza Mej najavila proterivanje 23 ruske diplomate, o čemu više možete da pročitate OVDE. Zauzvrat, DŽonsonov kolega Sergej Lavrov potvrdio je novinarima da će Moskva recipročno reagovati, o čemu možete da saznate . Lavrov je takođe ponovio da je Rusija "prestala da obraća pažnju" na navode protiv Rusije. Izvor: RT/vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA