Najnovije

ŠOK U SIRIJI, TERORISTI DOKAZALI DA IMAJU RUSKI PVO SISTEM: Tvrde da su oborili helikopter SAA, objavili snimak (VIDEO)

Teroristička grupa Ahrar Al Šam tvrdi da su oborili helikopter Sirijske arapske armije iznad Istočne Gute. Helikopter je navodno oboren sovjetskim sistemom OSA 9K33, a teroristi su objavili i snimak akcije.

OSA sistem (Foto: Jutjub)

Međutim, na snimku se ne vidi trenutak pogodka, niti su teroristi objavili fotografije srušene letelice. SAA je demantovala da je izgubila helikopter ali su potvrdili da se u rukama terorista nalazi sistem OSA i da je upotrebljen tokom jučerašnjih borbi. Teroristi su tokom borbi 2012. godine pri zauzimanju vojnih baza zarobili i nekoliko sistema OSA kojima su predhodnih godina uništili nekoliko helikoptera SAA. Međutim, do juče se verovalo da su svi njihovi operativni sistemi uništeni. Poslednji put oni su koristili OSA sistem u junu 2016. godine. Tokom oslobođenja Afrisa tre pet dana, SAA je zarobila jedan OSA sistem koji je bio oštećen i nije bio u upotrebi.

Po svemu sudeći, oni su osposobili neki od neispravnih sistema. Sirijski mediji smatraju da teroristi DŽaiš al Islama pokušavaju snimkom i lažnom tvrdnjom o obaranju helikoptera da podignnu moral saborcima. Međutim, oni ovakvim postupcima ugrožavaju pregovore o prekidu vatre koji se vode zbog opkoljenog grada Duma. Kako su se liberalne snage u Srbiji i na Balkanu preplašile od odlaska ruskih "Noćnih vukova" pogledajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski dokumentarac o sistemima OSA.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA