Najnovije

AMFILOHIJE: Crnogorsko primorje prokleto dok se ne vrati Karađorđevićima

Amfilohije tvrdi da je deo crnogorskog primorja proklet i da će tako ostati dok se ne vrati u ruke pravih vlasnika tj. u ruke prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i njegove porodice.

Mitropolit Amfilohije (Foto: mitropolija.com)

Mitropolit crnogorsko-primorski kaže da Karađorđevićima hitno mora biti vraćena imovina u Crnoj Gori, u koje spada zemljište na ostrvu Sveti Stefan, najluksuznijem letovalištu na čitavom primorju, vila "Miločer", parcele u Pržnu, na kojima je izgrađen luksuzan hotel "Kraljičina plaža". 
- Sve što je oteto to je i prokleto! Treba vratiti svakome, bez obzira na to ko je, pa i Karađorđevićima. Ima dosta tu i crkvene imovine koja je oduzeta. Naravno, i običnim građanima treba zemlja da se vrati. Komunisti su je oduzimali za narod, onda je to bilo i razumljivo. Međutim, sada su neokumunisti to privatizovali. Oni nisu navodno komunisti, oni su buržoazija, jer su prisvojili sve - rekao je Amfilohije.
Inače, pored sve navedene, nekadašnju imovinu Karađorđevića čine i i plac sa rodnom kućom kralja Aleksandra na Cetinju i dvorac LJeskovac u Rijeci Crnojevića.
Karađorđevići su ranih 30-ih godina 20. veka od starosedelaca kupili oko 4.337 kvadrata u Miločerskom parku, nakon čega je kraljica Marija Karađorđević u dvorac uložila 4,5 milona tadašnjih dinara. Pre nego što je ubijen u miločerskom letnjikovcu je takođe boravio i njen suprug kralj Aleksandar, a nakon Drugog svetskog rata letnjikovac je pretvoren u luksuzni hotel.
Po dolasku komunista na vlast Karađorđevićima je sva imovina u Jugoslaviji, pa time i u Crnoj Gori, oduzeta. 
Dragomir Acović, predsednik Krunskog saveta, kaže da bi se sa Amfilohijevim rečima složio svaki čovek.
- Mislim da ne postoji niko ko misli drugačije, a druga je stvar što vlast u Crnoj Gori misli drugačije. Inače, taj zahtev za povraćaj imovine stoji tamo godinama, primljen je i na njega nema ni odgovora ni rešenja sve ovo vreme. To što je mitropolit rekao to misli svaki poštenomisleći čovek - kaže sagovornik.
Putin novim superoružjem prinuđuje Amerikance na mir. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mitropolit Amfilohije: O Aleksandru Vučiću i Kosovu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA