Najnovije

STEŽE SE OMČA OKO HARASTE: DŽihadisti ginu u očajničkim pokušajima da probiju koridor sirijskih snaga! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) nastavila je operacije u istočnom predgrađu Damaska Harasti, koje se nalazi pred potpunom izolacijom od ostatka "pobunjeničke" oblasti Istočne Gute.

Harasta (Foto: JuTjub, Pravda)

Predvođene 4. mehanizovanom divizijom i Republikanskom gardom, jedinice SAA nastavile su prodor u dubini neprijateljske teritorije, u pokušaju da se Harasta u potpunosti opkoli. Tokom današnjih akcija, uz snažnu podršku iz vazduha, zauzete su pozicije sirijske Al Kaide (HTŠ) i Fajlak Rahmana južno od Muhamedove džamije i u četvrti Al Ajami, preneli su vojni izvori iz Damaska.

Teroristi u Harasti su danas, po drugi put od početka operacije "Čelik Damaska", pokušali ozbiljan kontranapad, udarajući na bok koridora kojim se probijaju sirijske snage na severu grada. Prema njihovim tvrdnjama, u napadu je osvojeno nekoliko zgrada i uništena su dva tenka T-72, raketni lanser i operativni centar 4. mehanizovane brigade. Sirijski izvori, sa druge strane, izvestili su o velikom broju ubijenih džihadista i uništenih pikapova sa teškim mitraljezima, ali i o visokoj ceni koju je platila jedinica SAA, čiji su pripadnici žrtvovali svoje živote obezbeđujući odstupnicu svojim saborcima u početnoj fazi džihadističke kontraofanzive.
Konkretan uspeh terorista zaustavljen je u velikoj meri i zahvaljujući brzoj reakciji ruskih i sirijskih aviona, koji su intenzivnim udarima potisnuli džihadiste na početne pozicije. Udari ruske avijacije nastavljeni su i u večernjim satima: Na istočnom obodu Istočne Gute, Tigrove snage iz dana u dan značajno proširuju oslobođenu zonu, a ključni grad za taj deo fronta se, kao i Harasta, nalazi pred opkoljavanjem. Više o tome poglegajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

MOĆNO: Kad udare raketne jedinice 4. mehanizovane po Harasti:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA