Najnovije

ZAHAROVA: Rusija je uradila sve da ne dođe do vojnog sukoba sa SAD!

Rusija je, ojačavši svoju odbrambenu snagu, uradila sve da izbegne vojni sukob sa SAD, o čemu je i govorio predsednik Vladimir Putin pred Federalnom skupštinom, rekla je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na radiju „Govori Moskva“.

Marija Zaharova (Foto: Ria)

- Jučerašnje obraćanje upravo o tome i govori… Sve je urađeno da do toga ne dođe - rekla je Zaharova, odgovarajući na pitanje da li je moguć direktan vojni sukob Rusije i SAD.
Prema njenim rečima, svi pokušaji Rusije da pozovu SAD na razgovor nisu doneli rezultat.
- Mi smo spremni za drugačiji, kvalitetan razgovor. To neće biti pitanje molbi, objašnjenja kako je to pretnja za našu bezbednost. To će biti razgovor o potpuno drugačijim stavovima - izjavila je ona.
Ruski predsednik Vladimir Putin juče je u obraćanju Federalnoj skupštini predstavio najnovije tipove strateškog naoružanja koji nemaju pandane u svetu. Šef države je naglasio da je porast vojne snage Rusije pouzdana garancija mira na planeti.
Pročitajte OVDE ko to posle predstavljanja novog ruskog oružja kaže "ne izazivajte medveda"?
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Novi dokumentarni film "Svetski poredak" emitovan je na ruskom televizijskom kanalu Rosija 1, a predsednik Vladimir Putin bio je među onima koji su za potrebe filma intervjuisani.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA