Najnovije

ERDOGAN ZAPENIO: SAD u Siriji pokušale da prevare Tursku! Zabrinuti ste?!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je vlasti Sjedinjenih Američkih Država i optužio ih da su pokušali, saradnjom s "terorističkim organizacijama u Siriji da prevare Tursku".

Redžep Tajip Erdogan (Foto: Sinhua/Pravda)

Erdogan se obratio klubu parlamentarnih zastupnika Partije pravde i razvoja u Ankari i tom prilikom poručio SAD da mora da poštuje Tursku ako želi da bude njen strateški partner.
"Turska je od SAD tražila da kupi oružje za novac, a oni nam ga nisu prodali. Umesto toga, besplatno su teroristima u Siriji dostavili 5.000 punih kamiona oružja i municije", kazao je Erdogan.
Erdogan je oštro reagirao i na izjavu portparola Stejt Departmenta koja je rekla da je SAD zabrinut zbog situacije u Afrinu.
"Gde ste bili kad smo vam mi ukazivali na zabrinutost? Gde ste bili kad smo vas zvali da zajedno očistimo teroriste u toj regiji? Rekli ste da ćete u borbi protiv terorista ID sarađivati s terorističkim organizacijama. Niste nam verovali kad smo vam rekli da je to greška i da bismo tu borbu trebali zajedno da vodimo. Eto, izvolite, sada možete da vidite kako je turska vojska sredila te teroriste", poručio je Erdogan.
Turska i SAD imaju niz otvorenih pitanja, uključujući i razilaženje stavova o grupi PYD/YPG u Siriji, za koju Turska tvrdi da je sirijski ogranak Radničke partije Kurdistana, a SAD je tretira partnerom u borbi protiv pripadnika ID.
Turske snage, podržane sirijskim pobunjenicima, počele su vojnu operaciju protiv enklave Afrin 20. januara, otvarajući novo ratište u sirijskom građanskom ratu koji traje već osmu godinu.
Pročitajte OVDE zašto je Rusija blokirala sastanak SB UN?
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Al DŽazira

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Turska poručuje da neće stati u Siriji, posle Afrina.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA