Najnovije

TRAMP SHVATIO: Buš je bio glup, a Obama i Klinton nesposobni da ostvare dobre odnose sa Rusijom! Ja ću u tome uspeti!

"Slagati se sa Rusijom je dobra stvar", poručio je američki predsednik Donald Tramp u odgovor na kritike koje su mu upućene nakon što je čestitao Vladimiru Putinu pobedu na predsedničkim izborima.

Tramp - Putin (Foto: Sinhua, Pravda)

I ovoga puta odgovor je usledio putem društvene mreže Tviter, koju Tramp obilato koristi za komunikaciju sa javnošću. On je na medijske izveštaje povodom telefonske čestitke upućene Vladimiru Putinu odgovorio da je i njegov predhodnik u Beloj kući, Barak Obama, takođe čestitao Putinu na izbornoj pobedi 2012. godine. Rusija može da pomogne u rešavanju problema, uključujući i Svernu koreju, Siriju, Iran i Islamsku državu, poručio je Tramp. Tramp je naime pozvao predsednika Rusije u utorak i tom prilikom mu je čestitao na izbornoj pobedi, što je naišlo na snažnu kritiku vodećih američkih medijskih kuća, koje su u tome pronašle novi "dokaz" za "zaveru" Trampove administracije sa Rusijom.  Tramp je u svojim "tvitovima" odbacio ovakve optužbe, nazvavši medije "sluđenim" i ocenivši da se od njega očekuje samo da osđuje Putina. On je podsetio da su tri njegova prethodnika pokušala da ostvare bolje odnose sa Moskvom, ali da u tome nisu uspeli, ocenivši da Buš nije imao pameti, a Obama i Klinton energije ili hemije da u tome i uspeju. Tokom jučerašnjeg telefonsog razgovora, dva predsednika razgovarala su o neophodnosti ulaganja zajedničkih napora usmerenih ka ograničavanju trke u naoružanju, kao i o borbi protiv međunarodnog terorizma. Osim toga, kako je saopšteno iz Kremlja, Tramp i Putin su pokušali da pronađu zajedničko rešenje za prevazilaženje problema u bilateralnim odnosima Rusije i SAD, kao i o pitanjima Severne Koreje, Sirije i Ukrajine. Šef američke Strateške komande DŽon Hejten danas je priznao da SAD ne poseduju oružje kojim bi mogli da se odbrane od novih ruskih raketa. Više o tome pročitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Ovako je Tramp saopštio američkoj javnosti "strašnu vest" da je čestitao Vladimiru Putnu na izbornoj pobedi:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA