Najnovije

NE MOŽEMO NI DA ZABORAVIMO NI DA OPROSTIMO: Niko nikada nije odgovarao za stravične zločine nad našim narodom! (VIDEO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin položio je venac na spomen-obeležje ispred KBC "Dragiša Mišović", u znak sećanja na pogibiju gardista i pacijenata.
- NATO agresija na Srbiju je strašan zločin, zločin za koji niko nije kažnjen, zločin nad slobodnim, suverenim narodom, narodom koji svojom istorijom i svojim životom, nije zaslužio tako strašan zločin. Ne možemo da zaboravimo, ne možemo ni da oprostimo – rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon ceremonije polaganja venaca na spomen-obeležje ispred KBC „Dragiša Mišović“, u znak sećanja na pogibiju gardista i pacijenata u tom objektu tokom NATO agresije 1999. godine. Ministar Vulin je tom prilikom rekao da ne zna da li je pilot koji je bombardovao bolnicu kažnjen za to, i da verovatno nije, kao ni to da li je njegov komandant, koji mu je dao naređenje da bombarduje bolnicu kažnjen za to. - Ne znam da li je iko ko je učestvovao u NATO agresiji nad srpskim narodom bio kažnjen za to što je uradio – skoro siguran sam da nije. Dokle god neko ne bude bio kažnjen, dokle god se neko ljudski ne pokaje za smrt ovih ljudi u bolnici, dok se neko makar ljudski ne pokaje za sve ove hiljade smrti za vreme NATO agresije u Srbiji, mi nećemo moći da kažemo da je sve iza nas. Ne možemo da zaboravimo, ne možemo ni da oprostimo. Devetnaest godina se još uvek oporavljamo od posledica NATO agresije, još uvek obnavljamo ono što je porušeno, još uvek pokušavamo da zalečimo rane, još uvek pokušavamo da zaboravimo, a ne možemo da zaboravimo i ne možemo da oprostimo – istakao je ministar Vulin. - Tek će se generacije koje dolaze iza nas nositi sa posledicama NATO agresije, sa svim onim što je bačeno u našu zemlju, u našu vodu, u naš vazduh. Srbija gleda u budućnost. Mi ćemo se truditi, dati sve od sebe, da učinimo svet oko nas boljim, lepšim, pravednijim, ali NATO agresiju nećemo moći da zaboravimo i nikada nećemo moći da oprostimo – poručio je ministar Vulin. Venac na spomenik ispred bolnice „Dr Dragiša Mišović“ položio je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i delegacija bolnice „Dragiša Mišović“. Na mestu stradanja vojnika Gardijske brigade, ispred bolnice „Doktor Dragiša Mišović“, u delegaciji Vojske Srbije koja je položila venac bili su i komandant Garde Vojske Srbije general-major Milomir Todorović i komandant Komande za obuku general potpukovnik Đokica Petrović. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će zatražiti od predsednika Aleksandra Vučića da povuče potpis sa Briselskog sporazuma. Više o tome pročitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

TEKTONSKI POTRES U SVETSKOJ POLITICI: Liberalna demokratija je prevaziđena, vreme je za ''neliberalnu'' demokratiju
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA