Najnovije

ŠAMAR NATO ŽRTVAMA: Zabranjen pomen u kasarnama

Sećanje na poginule pripadnike VJ i civile NATO agresije biće obeleženo bez podrške vlasti. Udruženje boraca ratova od 1990. traži izmeštanje spomenika iz vojnih objekata.

CG i NATO (Ilustracija: Pravda)

U znak sećanja na agresiju NATO na SRJ 24. marta 1999. Udruženje boraca ratova od 1990. Crne Gore će zajedno sa porodicama i poštovaocima poginulih boraca danas u podne položiti vence na spomenike u Nikšiću, Mojkovcu, Beranama i Andrijevici. - Iako smo planirali da sa porodicama palih boraca, po pravilima koje odredi Vojska Crne Gore, položimo vence i na spomenike u kasarnama VCG u Maslinama - Podgorica i Danilovgradu, operativni dežurni tim Generalštaba VCG to nije dozvolio pod izgovorom da u kasarnama VCG nije dozvoljeno održavanje događaja koji mogu imati bilo kakve dnevnopolitičke konotacije - saopštio je Radan Nikolić, predsednik boračkog udruženja. - Doduše, ulazak u kasarnu “Milovan Šaranović” u Danilovgradu biće dozvoljen samo članovima porodice vojnika Saše Stajića, prve žrtve NATO agresije, dok se ulazak drugih ne odobrava. Borci su ogorčeni, jer smatraju da i familije petorice crnogorskih vojnika koji su u tom periodu poginuli od albanskih terorista i NATO 1998/1999. godine, a čija se imena nalaze na spomeniku u kasarni Masline u Podgorici, imaju pravo na pomen. - Pošto se radi o svojevrsnoj okupaciji ovog spomenika, koje je podiglo Udruženje u saradnji sa VJ, pokrenućemo pitanje njegovog izmeštanja iz kruga te kasarne, kao i spomenika iz kasarne u Danilovgradu. Da spomenike privedemo njihovoj svrsi i ne dozvolimo da imena palih junaka zarobe sluge njihovih ubica - naglašava Nikolić.

Zločin u Murini

Bombardovanje Murina 30. aprila 1992. smatra se jednim od najtežih zločina tokom NATO agresije na SRJ, kada je most na Limu u centru varošice gađan sa desetak projektila. Tom prilikom poginuli su civili, među kojima i troje dece Olivera Maksimović (13), Julijana Brudar (10) i Miroslav Knežević (13), učenici Osnovne škole “Petar Dedović”, kao i Vukić Vuletić (56), radnik škole, Manojlo Komatina (72), penzioner, i Milka Kočanović (69), domaćica.

Parastos

Bratstvo Pravoslavne omladine Crne Gore, veterani 63. Padobranske brigade u Crnoj Gori, mreža NVO “Ne u rat - ne u NATO” i Matica Boke sa srodnim organizacijama 19. godišnjicu NATO bombardovanja Srbije i Crne Gore obeležiće parastosom na Miholjskoj Prevlaci i pomenom na gradskom groblju Brdišta. Kako se u inat NATO paktu i policiji iskazuje protest u Danilovgradu, pogledajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Uzeće ti obraz NATO

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA