Najnovije

DR DRAGAN PETROVIĆ: Zašto je rimski papa dao krunu Karlu Velikom iako je Vizantija bila naslednik Rimskog carstva? (VIDEO)

U novoj epizodi "Male škole geopolitike" u produkciji "HelmCasta", dr Dragan Petrović govorio je o zapadnoj Evropi od pada Zapadnog Rimskog carstva do renesanse.

Miroljub Petrović (Foto: Jutjub)

Petrović je analizirao poslednji period Zapadnog Rimskog carstva i dešavanjima nakon njegovog formalnog prestanka postojanja i opadanja stepena razvoja.  On u emisiji objašnjava kako je u novonastalom stanju došlo do jačanja rismskog patrijarha koji je bio samo jedna od patrijaršija hrišćanske crkve. Pokušajima Istočnog Rismskog carstva (Vizantije) da povrate teritorije i razlozima zašto vojni uspesi nisu uspeli dugoročno da se održe.  Petrović se bavi i nastankom zapodnoevropskih država, njihovim dinastijama i kako je Karlo Veliki dobio krunu od rimskog patrijarha (pape) iako je i dalje postojalo Istočno Rimsko carstvo.  Emisija se bavi i krstaškim ratovima i drugim geopolitički važnim događajima koji su se događali tokom srednjeg veka. O srpskim dinastijama pre Nemanjića saznajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Profesor Slobodan Savić govori o sudskoj medicini, raznim slučajevima na kojima je radio, kontradiktornostima nalaza u sličaju gardista i drugim ubistvima.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA