Najnovije

ERDOGAN ISPUNIO PRETNJU: Počela nova operacija Turske armije! (MAPA)

Turski predsedik Redžep Erdogan objavio je večeras početak nove vojne operacije njegove armije van granica svoje zemlje.

Erdogan u osvajačkom zanosu (Foto: Kancelarija predsednika Turske)

Prema Erdoganovim rečima, cilj nove operacije turske vojske su pozicije Radničke partije Kurdistana (PKK) u provinciji Sindžar na severu Iraka. 
Uprkos Erdoganovoj objavi, za sada nije bilo izveštaja o pokretima vojnih snaga u ovom području, ali je tokom prethodnih nekoliko dana zabeleženo 3 vazdušne operacije, u kojima je uništeno 12 vojnih položaja kurdskih snaga na iračkoj strani granice sa Turskom. Ranije ove nedelje predstavnici lokalnih vlasti u Sindžaru obećali su da će se PKK povući iz tog regona, što se do ovog trenutka nije dogodilo.

Istovremeno, zbog dolaska turskih snaga na liniju razdvajanja sa Sirijskom arapskom armijom na severu Sirije, Damask je uputio značajne vojne snage, kako bi odvratile Turke od eventualnog širenja operacija na teritoriju pod kontrolom regularnih vojnih snaga te zemlje. Više o tome pročitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA