Najnovije

LAZANSKI: Zapad traži da osudimo Putina bez ijednog dokaza!

SAD i najmoćnije zemlje EU, posle ultimativnog zahteva da Srbija prizna lažnu državu Kosovo, sada očekuju da vlast u Beogradu osudi ruskog lidera Vladimira Vladimiroviča Putina zbog navodnog trovanja odbeglog špijuna Sergeja Skripala u Engleskoj, iako nema nikakvih dokaza da taj slučaj ima veze sa Rusijom.

Miroslav Lazanski (Foto: Jutjub)

Ovo tvrdi vojni komentator lista 'Politika' Miroslav Lazanski. On naglašava da će se Srbija u narednim danima suočiti sa žestokim pritiscima ne bi li se pridružila zapadnoj ofanzivi protiv Rusije.
Lazanski kaže da pritisci Zapada na Srbiju rastu iz dana u dan i da se stalno smišljaju sve nove i nove ucene.
- Već smo izloženi ozbiljnim pritiscima oko Kosova, i to neće prestati. Evropa nas zavlači, obećali su nam ZSO pre pet godina i još ništa nisu uradili, a sada nam evo ispostavljaju nove ultimatume... Velika Britanija sada traži od nas da, bez ikakvih dokaza, osudimo Rusiju zbog trovanja Skripala, a ta ista Britanija bila je inicijator rezolucije u kojoj su Srbi označeni kao genocidan narod! Ta rezolucija, da podsetim, nije prošla u UN samo zahvaljujući Rusiji. Moskva nam je toliko puta pomogla, pa je zahtev Londona potpuno šizofren i pervezan... - podvlači Lazanski. 
Lazanski dodaje da Englezi nisu ponudili ni jedan jedini dokaz za svoje tvrdnje o trovanju Skripala.
- Mnogo je tu sumnjivih elemenata. Imamo li fotografiju Skripala posle trovanja? Nemamo. Šta kriju, zašto ga ne pokažu?! Drugo, suludo je i pomisliti da se Rusi danas služe staromodnim bojnim otrovom. Smrt nastala delovanjem tog otrova je jako bolna i izaziva negativnu reakciju javnosti, pa je simptomatično što Englezi baš to sada potenciraju... - kaže Lazanski i dodaje:
Đuruć: Nastavićemo da se borimo za Srbiju
Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na drugoj strani poručuje da su bilo kakvi rokovi ili ultimatumi besmisleni.
- Danas se sa Srbijom ne može razgovarati jezikom ucene. Svako ko misli da to može, neće imati rezultat. Nastavićemo da se borimo za Srbiju po pitanju Kosova na svakom mestu. I te kako nam je važna podrška Moskve i Pekinga, a pokušaćemo da pridobijemo i one koji nam nisu naklonjeni po tom pitanju - zaključuje Đurić.
Osim toga, potrebna je oprema u vidu maske i rukavica da bi se njime rukovalo, a navodno su Skripalu i njegovoj ćerki agenti prišli u parku i otrovali ih?! Pa toga se ni Dizni ne bi setio! Konačno, zašto ubiti bivšeg obaveštajca koji je priznao delo, bio u zatvoru i više nije nikakva pretnja nikome u Rusiji? Sve ovo liči na antirusku kampanju, a Skripal je "potrošna roba" iskorišćena za propagandu i nameštaljku kojima EU želi da umanji Putinovu trijumfalnu izbornu pobedu... - objašnjava Lazanski i podseća da su Britanci besprizorno lagali i u vezi sa tajnim oružjem Sadama Huseina:
- Irak je razoren kao država. Čak 500.000 ljudi je ubijeno, a nikakav dokaz nije pronađen! Da li se neko u ime Evropske unije i SAD izvinio iračkom narodu i državi? Nije!
Pročitajte OVDE na koga Lazanski misli kada kaže da u Srbiji ima izdajnika?
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Na nišanu Lazanskog: Ko je imao najveći motiv da otruje Skripalja?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA