Najnovije

NEĆE MILOM VRATITI NAFTU SIRIJI: Amerikanci grade ogromnu vojnu bazu u Deir Ez Zoru!

U nastojanju da osiguraju kontrolu nad najvećim rezervama nafte u Siriji, Sjedinjene Države počele su izfgradnju velike vojne baze u pokrajini Deir Ez Zor, izjavio je za tursko izdalje Sputnjika Mehdi Kobani, visoki oficir kurdske organizacije SDF, koja za račun Amerikanaca upravlja velikim delom sirijske teritorije na severu i istoku zemlje.

Amerikanci grade vojnu bazu (Foto: JuTjub)

Prema njegovim rečima, SAD gradi veliku vojnu bazu u regionu Al Omar, području Deir Ez Zora u kom se nalaze najbogatija nalazišta nafte u Siriji. - Zbog bezbednosnih pretnji, ne možemo da pružimo više informacija o veličini nove instalacije. U ovom trenutku teška mehanizacija vrši pripremne radove, a gradilište obezbeđuju snage SDF-a, rekao je Kobani. Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja da rizik od velikog obračuna između Rusije i SAD u Siriji raste iz dana u dan, jer će "veliku vojnu instalaciju", sasvim sigurno, pre svega popunjavati američki vojnici. Osim toga, Pentagon je u sirijsko okruženje uputio značajan broj vojnih snaga, o čemu više možete da pročitate OVDE. Na nagomilavanje američkih snaga u Siriji i njenoj okolini Rusi ne sede skrštenih ruku, pa je tako brodovima u tu zemlju upućen veliki kontigent oružja i vojne opreme, ali i snaga za specijalne operacije ruske vojske. Više o tome pogledajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako izgleda standardan proces izgradnje američkih vojnih instalacija:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA