Najnovije

AMERIČKI SENATOR: Diktatorska priroda pomaže američkom i britanskom stavu u slučaju Skripalj!

Nije mnogo napora uloženo kako bi SAD i Velika Britanija učinile da EU stane sa njima u red u slučaju Skripalj, izjavio je Ričard Blek, senator iz Virdžinije za RT.

NATO, Rusija (Foto: Pravda)

"EU blok je mekana diktatura u kojoj samo ključni igrači treba da budu na potezu", rekao je on. 
Tvrdnje Bele kuće da je odigrala ključnu ulogu u tome što su evropske države delovale jedinstveno da kazne Rusiju proterivanjem diplomata preko sage o "Skripalju" nije samo hvalisanje, rekao je senator Blek.
Daleko je jednostavnije nego što se čini da se većina od 28 zemalja članica EU pridruži talasu proterivanja diplomata, započetoj od strane Velike Britanije, rekao je on, tvrdeći da kada se ključne zemlje usaglase, to pokreće domino efekat.
"EU je prilično mekana diktatura svih evropskih naroda. Sve što treba da učinite, je da morate uticati na ključne ljude u EU, a onda ste u stanju da kontrolišete sve države Evrope ", rekao je Blek, napominjući da "kada imate Veliku Britaniju i SAD koje deluju u dogovoru, u suštini su u stanju da kontrolišu EU".
Iako postoje izuzeci od ovog pravila koji odbijaju da prate nalogodavce, kao što su Nemačka i Francuska u EU, u vezi proterivanja ruskog diplomatskog osoblja, većina je jednostavno pristala na pritisak, tvrdi on.
"Sada znam da je Austrija probila pravilo i rekla ne, nećemo to uraditi. Drugi su samo upadali u red. Oni su pod prevelikim pritiscima iz EU. "
Austrija, zajedno sa Švajcarskom, Portugalijom, Luksemburgom, Grčkom, Slovenijom i Slovačkom, između ostalog, nisu se pridružile proterivanju ruskih diplomata. SAD prednjače u ovim naporima, poručivši u ponedeljak da 60 ruskih diplomata treba da napusti zemlju, što čini skoro pola od ukupnog broja ljudi koji se proteruju iz više od 20 zemalja i NATO-a.
Prema pričama iz Vašingtona, ruske diplomate, od kojih je njih 12 službeno u misiji Rusije u UN-u - oni su obaveštajci koji navodno predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost SAD. 
Svetska kampanja protiv Rusije je u potpunom zamahu uprkos nepostojanju dokaza iz Velike Britanije da Moskva stoji iza navodnog atentata na bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke 4. marta u Salisberiju.
Nekoliko dana posle incidenta, Velika Britanija je požurila da nedvosmisleno okrivi Rusiju, tvrdeći da "nema drugog loginog zaključka, osim krivice Rusije za pokušaj ubistva".
U međuvremenu, tim Ujedinjenih nacija za zabranu hemijskog oružja koji je stigao u Ujedinjeno Kraljevstvo da analizira supstancu (navodno toksičnog agensa koji se koristio u trovanju), saopštio je prošle nedelje da će rezultati biti spremni za najmanje tri nedelje.
Blek veruje da je takva žurba u optuživanju i stavljanju krivice na Rusiju deo "kontinuiranog kretanja ka ratu i konfliktu".
Izgleda da je američki predsednik Donald Tramp pogazio obećanje da će poboljšati odnose sa Rusijom, a koji su se ozbiljno pogoršali u poslednjim mesecima predsedavanja Barake Obame, kaže Blek.
"To se nije dogodilo. Nijedno od njegovih predizbornih obećanja za spoljnopolitičku politiku nije ispunjeno", rekao je on, napominjući da se budućnost čini još mračnija od kada je Tramp sastavio "ratni kabinet" sa poznatim ratnim sokolom DŽonom Boltonom na mestu savetnika za nacionalnu bezbednost.
"On nije ljubitelj mira. NJegova želja je da svet bude u plamenu. Dakle, ovo je zabrinutost", rezimirao je Blek.
Pročitajte OVDE šta kaže Moskva, zašto ne odgovara na proterivanje diplomata?
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ulazimo li u novu hladnoratovsku fazu?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA