Najnovije

ARMIJA DNR IZVRŠILA LASERSKI NAPAD?! Jedan ukrajinski vojnik oslepeo

Ukrajinsko ministarstvo odbrane tvrdi da je vojska DNR upotrebila zabranjeno lasersko oružje i napača ukrajinske oružane snage.

Laser (Foto: RIA Novosti)

Ukrajinska armija tvrdi da su pripadnici oružanih snaga DNR koristili zabranjeno lasersko oružje kod kontrolnog punkta Marjinka i da je jednom od ukrajinskih graničara oštećena mrežnjača oka. Granična služba Ukrajine je saopštila da je graničar oslepeo na jedno oko tako što je pomoću optičkog pribora nadgledao situaciju na terenu, a onda je u taj pribor uperen laser. ''Ustanovljena medicinska dijagnoza i karakter ranjavanja nam dopuštaju da zaključimo da neprijatelj koristi snažne emitere takozvanih oslepljujućih lasera. Vojnik je trenutno hospitalizovan radi specijalističkog lečenja'', navodi se u saopštenju. U graničnoj službi ukrajinske vojske navode da to nije prvi takav slučaj i da se identična situacija dogodila 2016. godine, kada je vojniku Kramatorskog graničarskog odreda oštećen organ vida. Taj vojnik je takođe koristio optički pribor za nadgledanje terena. Ko je Severnoj Koreji prodavao delove za rakete, saznajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

DNR ''istrebljuje'' ukrajinsku armiju laserskim oružjem
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA