Najnovije

DODIK: Pitanje KiM očigledno nije rešeno (VIDEO)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da kosovsko pitanje, "kao najvažnije državno pitanje Srbije", očigledno nije rešeno i ponovo je na dnevnom redu.

Dodik (Foto: Jutjub)

"U nacionalnom smislu to je pitanje svih nas Srba gde god živeli. Naša tradicija i emocije su vezane za Kosovo. Mi smo zainteresovani kroz taj oblik, bez obzira jesmo li političari ili ne, zato što se uvek dešava u i oko Kosova", rekao je Dodik za regionalnu televiziju N1.
Prema njegovim rečima, Srbija kroz Briselski sporazum imala poverenja u međunarodnu zajednicu, "ali je vidljivo da je to bilo loša stvar, imajući u vidu da je Brisel uvek podržavao Albance i pritiskao Srbe da rešavaju te probleme".
"To je nešto što imamo i mi, iskustva ovde sa strancima", odgovorio je Dodik.
Upitan kako vidi povezivanje statusa Kosova i Republike Srpske, kada je jasan američki i evropski stav da je RS deo međunarodno priznate i suverene države Bosne i Hercegovine, Dodik je rekao da to ne spori.
"U svakom slučaju, nova konstelacija odnosa u kojem je intervencionizam međunarodnog faktora veoma prisutan na Kosovu i u BiH i niz drugih istorijskih stečenih okolnosti mogu po situacionom okviru identifikuju KiM i BiH. Mi Srbi vidimo da su na Kosovu međunarodna zajednica i Amerika uvek u funkciji interesa Albanaca, a u BiH je identična situacija sa RS", rekao je Dodik.
Prema njegovim rečima, "nas ovde pokušavaju degradirati i da nam otmu nadležnosti".
"Tu vidimo dvolično ponašanje međunarodne zajednice. Naravno da Amerika može da ima svoj stav, ali je važno da i mi imamo svoj stav. Mi moramo poštovati naše nacionalne i političke interese, kao što to SAD pokušavaju da odbrane svoje interese u svetu", zaključio je Dodik.
Grk koji je 1999. odbio da puca na Srbe poslao jaku poruku NATO-u, Albancima, ali i Makedoncima. Više o tome čitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA