Najnovije

MOGU ONI I TO: Rusija krenula u rešavanje avganistanskog pitanja!

Ministarstvo inostranih poslova Rusije nema ništa protiv da talibane isključi iz sankcionog spiska, pa i da to učini i u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, ali samo uz uslov da taj pokret započne dijalog sa avganistanskim vlastima.

Rusi rešeni da uspostave mir u Avganistanu (Ilustracija: Pravda)

To je izjavio specijalni izaslanik ruskog predsednika Zamir Kabulov nakon održavanja Međunarodne konferencije za Avganistan, koja je održana u uzbekistanskoj prestonici Taškentu. - Nemamo ništa protiv, ali nije dovoljno da talibani samo kažu da su spremni za dijalog, već da to zapravo i učine, rekao je Kabulov. Zvanični Kabul takođe je saopštio da se nada skorašnjem početku pregovora sa talibanima. - Nadamo se da će pregovori početi uskoro, s nestrpljenjem iščekujemo taj trenutak, rekao je ministar inostranih poslova Avganistana Salahudin Rabani. Situacija u Avganistanu se u poslednjih nekoliko meseci drastično pogoršala, a talibani su uspeli da osvoje veliki deo teritorije zemlje nakon čega su zapretili da će napade ubuduće fokusirati na velike gradove. Ruski specijalci nedavno su izvršili uspešnu protivterorističku operaciju u Dagestanu. Snimak operacije pogledajte OVDE. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

OPIJUM NARODU: "Ni u vreme sovjetskog prisustva, pa čak ni za vreme talibanske represije, nekada najnaprednija zemlja centralne Azije nije ovako izgledala". Dokumentarni program RT-a o stravičnoj slici Avganistana danas:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA