Najnovije

NA IVICI SUKOBA: Ovaj potez Turske armije na severu Sirije Rusija može smatrati aktom neprijateljstva! (FOTO/MAPA)

Turski vojni konvoj snimljen je danas kako se kreće prema gradu DŽisr Al Šugur i to odmah nakon objave da su pregovori "pobunjenika" sa predstavnicima Ruskog centra zapomirenje zaraćenih strana u tom gradu propali.

Turci ispituju granice trpeljivosti Rusije u Siriji (Ilustracija: Pravda)

Konvoj u kom se nalaze turski vojnici stacionirani u Hataju (Turska), primećen je kako prilazi Idlibu iz pravca Kirbat al DŽoza.
Prema navodima sirijskih vojnih izvora, Turska armija planira da postavi novu "osmatračku poziciju" u blizini DŽisr Al Šugura, kako bi zaustavio Sirijsku arapsku armiju u njenoj nameri da oslobodi taj grad. Turska vojska je nešto ranije odbila da pomogne u predaji kontrle nad ovim gradom, koji je godinama unazad poznat kao jedno od glavnih uporišta terorista na zapadu Idliba iz kog su pokretani napadi na pokrajinu Latakiju, pa i napadi na rusku vojnu bazu Hmejmim. Upravo zbog tih napada i zbog bezbednosti vojne baze Rusija i Sirija smatraju kao imperativ da grad bude obezbeđen.

Sirijska komanda objavila je izviđačke fotografije ovog konvoja snimljene u turskoj pokrajini Hataj, što je ujedno i jasna poruka Turcima da je ovo pogrešan put koji su izabrali stratezi iz Ankare:


Istovremeno, izraelski šef Generalštaba najavo je obnavljanje vojnih operacija na teritoriji Sirije. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

DŽisr al Šugur pao je u ruke terorista u maju 2015:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA