Najnovije

RIJALITIJI IM NE SMETAJU: Članica REM se žalila RTS što je u "Upitniku" utišavan Vesić?!

Predstavnici CESID-a i CRTE ocenili su da je pismo koje je članica Saveta REM Olivera Zekić uputila zvanično RTS-u, u kojem se žali što je u Upitniku utišavan ton dok je govorio gradski menadžer Goran Vesić, neočekivano i neprikladno.

Goran Vesić (Foto: Jutjub)

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić uputila je pismo generalnom direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću u kojem je navela da je u emisiji Upitnik uoči predizborne tišine utišavan ton kada je govorio Goran Vesić, i to da bi se bolje čuo drugi kandidat – Dragan Đilas.
Pavle Dimitrijević iz CRTE rekao je za Danas da je pismo Olivere Zekić upitno, odnosno da nije jasno da li je to njen lični ili zvanični stav REM.
"U svakom slučaju, izdavanjem ovog saopštenja u vreme izborne tišine, u manje od 24 sata do početka izbora jeste u najmanju ruku problematično i nije u duhu slobodnih i fer izbora. Što bi državni organ, koje god da je vrste, ometao fer utakmicu i uticao na bilo koji način na ono što se dešava u izbornoj utakmici“, rekao je Dimitrijević.
Bojan Klačar iz CeSID-a kaže da je javnost retko imala prilike da iz REM-a čuje tako oštre ocene kao i da je čudan povod za takvu reakciju na jednu emisiju gde nije bilo razloga za reagovanje.
"Stav nije profesionalan i trebalo je da bude bez političke konotacije“, naglašava Klačar.
On dodaje da je ovakvo pismo bilo nepotrebno, jer REM nije reagovao ni na druge prijave građana, a bilo je kako je rekao ozbiljnijih, a da je pogotovo nepirkladno što je izdato u trenutku pred izbore.
Novinari Insajdera su nakon objavljivanja pisma razgovarali sa Oliverom Zekić. Na pitanje da li je u pitanju njen lični stav ili stav REM-a, Olivera Zekić je rekla da je pismo RTS-u ona potpisala: 
"Ja sam potpisala. Sve sam rekla šta sam imala da kažem", a na konstataciju da to znači da je reč o njenom ličnom mišljenju odgovorila je kratko: "Apsolutno".
Odgovarajući na pitanje da li je zloupotrebila instituciju REM pismom RTS-u rekla je:
„Ne, nikako, pobogu. Nemam ja šta da zloupotrebljavam, ja imam pravo na izjavu“.
U kratkom razgovoru novinari su od Olivere Zekić pokušali da dobiju odgovor i na pitanje da li je stišavanje tona Goranu Vesiću jedini problem koji je ona videla u spornoj emisiji. Umesto odgovora se zahvalila i prekinula vezu. Pročitajte OVDE ko to u Srbiji i kako promoviše prostituciju i narkomaniju?
Izvor: Insajder

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte spornu emisiju...
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA