Najnovije

PUTIN SA RUSKIM BEZBEDNJACIMA: Protiv terorizma treba koristiti ofanzivnu taktiku! Sprečili smo...

Život i bezbednost državljana Rusije treba da budu zaštićeni od spoljnih i unutrašnjih pretnji, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na zasedanju kolegijuma Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB).

Vladimir Putin (Foto: Ria)

„Život, prava i bezbednost naših građana moraju biti zaštićeni od unutrašnjih i spoljnih pretnji, od bilo kakvih pokušaja koji nas ometaju da rešavamo zadatke strateškog razvoja“, rekao je Putin.
Situacija u oblasti borbe protiv terorizma zahteva stalnu pažnju, i to je jedan od ključnih zadataka FSB.
„Poslednjih godina učinjeno je mnogo kako bi se razvio potencijal FSB. Dobili ste najnoviju tehnologiju i sredstva veze, savremene informacione i analitičke resurse i ojačali kadar. Sada je važno da se maksimalno efikasno iskoriste sve ove mogućnosti za rešavanje zadataka koji su postavljeni Službi“, naveo je Putin.
„Ključni zadatak je borba protiv terorizma“, istakao je on.
Putin je dodao da protiv terorizma treba da se bori aktivno, koristeći ofanzivnu taktiku i da je neophodno razvijati mogućnosti međunarodne baze podataka.
„U proteklih šest godina u Rusiji je manje terorističkih zločina. Ako ih je 2012. bilo 316, 2014. godine ih je bilo 84, a prošle — 25“, rekao je Putin na kolegijumu FSB-a.
Prema njegovim rečima, to je vezano sa povećanim preventivnim radom obaveštajnih službi.
„2017. godine sprečeno je 68 terorističkih zločina, uključujući 25 terorističkih napada“, istakao je predsednik.
„Moramo nastaviti da delujemo jednako aktivno, koristimo ofanzivnu taktiku i strategiju za borbu protiv terorizma i poboljšavamo koordinacionu ulogu Nacionalnog protivterorističkog odbora“, rekao je on.
U borbi protiv terorizma, Rusija je bila i biće otvorena za saradnju sa saveznicima i onima koji to nisu, rekao je Putin i dodao da je Rusija otvorena za saradnju i „sa svim drugim zemljama, čak i sa onima sa kojima imamo nesuglasice ili protivrečnosti u vezi sa nekim međunarodnim pitanjima“.
„Uveren sam da u borbi protiv terorizma moramo da radimo zajedno“, naglasio je ruski lider. 
Putin je, takođe, rekao da zemlja mora biti zaštićena od ekstremizma koji je po svojoj suštini destruktivan.
Potrebno je zaštititi ljude, pre svega mlade ljude, od onih koji pokušavaju da zaraze društvo agresijom, netolerancijom, ksenofobijom i nacionalizmom, dodao je on.

O razvoju novog oružja

Razvoj novih vrsta oružja u Rusiji vodi se dugi niz godina i odvijao se u teškim uslovima, rekao je ruski predsednik.
„U obraćanju od 1. marta radilo se o novim tehnologijama i sistemima oružja osmišljenih da zaštite Rusiju, obezbede strateški paritet, a time i povećaju međunarodnu bezbednost“, istakao je Putin.
„Rad na savremenoj tehnici traje dugi niz godina, u njemu su učestvovale hiljade ljudi, na stotine konstruktorskih i naučnih timova i industrijskih preduzeća Rusije… Ovaj rad vodi se i nastavlja u teškim uslovima“, dodao je on.
Ranije je Putin u svom obraćanju Federalnoj skupštini predstavio najnovije vrste ruskog oružja, koje nemaju pandana u svetu. To su raketni sistem „Sarmat“, podvodni dronovi, nuklearna krstareća raketa, vazdušni raketni sistem „Kindžal“, lasersko i hipersonično oružje.
Pročitajte OVDE kakav je to odgovor stigao iz Pentagona Putinu, a na demonstraciju ruskih raketa?
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Božidar Spasić – Terorizam je trenutno jedan od najunosnijih poslova u svetu!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA