Najnovije

CIVILI STAVLJAJU TAČKU NA "POBUNU": Viore se sirijske zastave u centrima još neoslobođenih gradova Istočne Gute! (FOTO/VIDEO/MAPA)

Snimci iz gradova Hamurija i Misraba, koji su se danas pojavili na društvenim mrežama, svedoče da je oslobođenje Istočne Gute vrlo blizu.

Sirijska zastava u sred Hamurije (Foto: Tviter)

Naime, u ova dva mesta građani su iskoristili smanjen pritisak džihadista, koji su sve svoje snage usmerili na front, izašli na ulice i razvili sirijske zastave u gradskim centrima.

Aktivisti koji se mogu videti na prvom snimku iz Hamurije, pozivaju svoje sugrađane da istaknu bele zastave u znak predaje Sirijskoj arapskoj armiji. Na drugom snimku, građani u skloništu, uz korišćenje grubih reči, zahtevaju od džihadista da napuste Misrabu i pozdravljaju nadolazeće sirijske trupe: Prema navodima lokalnih aktivista, u ova dva grada već su u toku pregovori predstavnika građana i SAA o zajedničkim akcijama sa evakuaciju stanovništva i predaju gradova bez daljih borbi. Brojne fotografije koje su danas preplavile društvene mreže u Siriji, potvrđuju ovakav razvoj situacije u Istočnoj Guti:



Kako su se, iznenada, na istoj strani fronta našle snage lojalne vlastima u Damasku i džihadisti koji su pod direktnom kontrolom Vašingtona, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dramatični snimci prikazuju sirijske vojnike koji spašavaju decu koja su se našla pod vatrom džihadista u Istočnoj Guti:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA