Najnovije

VOJNA ŠPIJUNAŽA PENTAGONA: Rusija i Kina se spremaju za obaranje naših satelita!

Direktor Obaveštajne uprave Pentagona - general Robert Ešli – izjavio je da Rusija i Kina „rade na sredstvima za borbu protiv (američkih) satelita“.

Satelit (Foto: Jutjub)

Naglasio je – nastupivši i komitetu Senata SAD za odbranu - da to podrazumeva i njihovo „onesposobljavanje sa zemlje“. I nastavio:
„Obe zemlje znaju u kojoj meri mi zavisimo od kosmosa i rade na sredstvima kojima će moći da nam se suprotstave u kosmosu. Moramo računati i na napade na naše satelite i na njihovo  izbacivanje iz funkcije bez napada na sam satelit. I u Rusiji i u Kini su takva sredstva trenutno u fazi konstrukcije“.
U istom komitetu je govorio i Denijel Kouts, direktor Nacionalne obaveštajne zajednice SAD (koordinira delovanje svih 16 američkih obaveštajnih mreža).
Potvrdio je senatorima da i Moskva i Peking „razvijaju svoje špijunske, komunikacione i navigacione mogućnosti u kosmosu“:
„I Rusija i Kina rade na kosmičkom oružju da bi smanjile efikasnost američkih i nama savezničkih oružanih snaga. Nastoje i da poseju sumnju u vojnu nadmoć SAD u kosmosu“.
Kouts je senatorima rekao i da Vašington svoje sankcije protiv Rusije može proširiti već naredne nedelje.
Mada nije naveo nikakav dokaz da je toga uopšte bilo, Kouts je rekao da SAD nisu uspele da se uspešno suprotstave ruskim sajber-napadima „na ofanzivan, a ne samo an odbrambeni način“.      
Dodao je: „Rusi su u tome postigli neke uspehe, ali ne znam do koje je to mere uspeh koji su nameravali da postignu. Istina je da možemo da u pariranju (ruskim napadima) postižemo više i na tome se radi“.
Kouts je priznao da američka špijunaža ne raspolaže nikakvim dokazima da se Rusija sprema da utiče na američke međuizbore za Kongres SAD koji e se održati na jesen:
„Zasad ne vidimo nikakve aktinosti te vrste sa strane Rusije, ali mi znamo da nastavljaju sa svojim zlonamernim naporima. Jedino ne znamo u kojoj meri (na tome rade), kada i gde“.
Pročitajte OVDE kako Amerika vodi mrežni rat protiv Srbije?
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta kaže Miroslav Lazanski o situaciji u Iranu, Rusiji, Americi, Ukrajini i Evropi u 2018?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA