Najnovije

PREDSEDNIK U RUMUNIJI: Vučić se sastao sa Johanisom (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Bukureštu u palati Kotročeni sa rumunskim kolegom Klausom Johanisom.

Vučić u Rumuniji (Foto: Predsedništvo Srbije)

Predsednika Vučića je u Svečanoj sali palate, uz najviše državne počasti dočekao predsednik Rumunije Johanis.
Nakon svečanog dočeka, postrojavanja Počasne straže i upisivanja u Knjigu počasnih gostiju, Vučić i Johanis su započeli razgovore.
Posle razgovora dvojice državnika najavljeno je obraćanje medijima.
Prema ranijoj najavi iz Johanisovog kabineta, teme razgovora su produbljivanje bilateralne saradnje na političkom, ekonomskom i sektorskom nivou, proces pristupanja Srbije EU, uključujući i rumunskom predsedavanje Uniji u prvoj polovini 2019, pitanje manjina u obe države, pitanja od zajedničkoh interesovanja koja se tiču saradnje na Zapadnom Balkanu, kao i razvoj situacije po pitanju Kosova.
Iz kabineta rumunskog predsednika je saopšteno i da je poseta Vučića usledila nakon intenzivnih kontakata Rumunije i Srbije poslednjih godina, kao i da ona potvrđuje veoma dobar karakter odnosa dve države.
Pres služba srpskog predsednika je ranije saopštila da će se, nakon sastanka sa Johanisom, Vučić sastati i sa rumunskom premijerkom Vjorikom Danćilom, predsednikom Senata Parlamenta Rumunije Kalinom Popeskuom Tarićeanuom i predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Livijuom Dragneom, kao i da će položiti venac na Spomenik neznanom junaku. Šutanovac podnosi ostavku! Više o tome čitajte OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA