Najnovije

Vučić o odluci Prištine: Nisam mogao glavu da podignem...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Bukureštu da će ovog meseca, ali i narednih meseci biti mnogo razgovora o Kosovu i Metohiji.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

On je istakao i da se nada da to neće dovesti do dalje eskalacije i destabilizacije u odnosima, a na informaciju o tome da Priština i dalje odbija da formira Zajednicu srpskih opština reagovaće, kaže, kada sagleda stanje.
Upitan za odluku prištinskih vlasti Vučić je, u izjavi novinarima, rekao da ne voli da žuri i juri sa izjavama, i da još nije čuo detaljne informacije o tome. 
„Volim prvo da vidim o čemu se radi. Vidim da postoji nerazumevanje u javnosti o suštini Briselskog sporazuma. Doneću Briselski sporazum u danima pred nama i pročitati ga od A do Š, jer očigledno nije dovoljno da ga stavite na veb-stranicu da svi mogu da vide, kako bi građani imali prilike da vide da je srž sporazuma ZSO“, objasnio je on. 
Izrazio je čuđenje da je doneta takva odluka i rekao da ne razume ako je doneta. 
„Ostavite mi 24 sata da mogu da reagujem. Dozvolite da danas nisam mogao glavu da podignem od posla u Rumuniji. Ako je to tačno, ne znam kako bi moglo da bude bilo šta dobro, jer to znači da neko svojim odlukama uvodi u dodatnu destabilizaciju“, poručio je Vučić. 
Na dodatna pitanja šta će Srbija da učini, on je naglasio da ne može na takav način da razgovara, jer Srbija nije igračka. 
„Ne možemo da se igramo i dajemo izjave kako nam nešto padne napamet i kako bi neko u Srbiji voleo da čuje. Moj posao kao predsednika je da ozbiljno i odgovorno sagledam stvari i onda pružim odgovor. Ako mislite da treba da se dopadnem naciji i kažem „sada ćemo mi nekom i opsujem“, da bi narod rekao „neka si im rekao“, to nije moj način i stil. To neki drugi neka se bave takvom politikom, kao što su besplatni prevoz, besplatni vrtići, svim mogućim besplatnim, pa smo na kraju videli kako su besplatno prošli“, rekao je on. 
Vučić je kazao da ne želi da daje neodgovorne izjave, već ozbiljno i u skladu sa interesima građana reaguje. 
"Odgovor ćete dobiti kada budem sve proučio i sagledao sve posledice“, najavio je on u odgovoru novinarima. 
Dodao je da mora da prizna da ne razume tu odluku imajući u vidu činjenicu da je to obaveza Prištine potpisana pre tačno pet godina.
Pročitajte OVDE šta kaže Ivica Dačić o odluci Prištine?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić na Kosovu: Pustite nas da ne koristimo oružje!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA