Najnovije

SINIŠA MALI: Ako Vučić predloži da ja budem gradonačelnik, tako će i biti

Beograd je bio i ostao moj najveći ponos i zadatak. Ako predsednik Vučić odbornicima predloži da ja budem gradonačelnik u naredne četiri godine, tako će i biti.

Siniša Mali (Foto: Jutjub)

Ovako za „Blic” komentariše aktuelni gradonačelnik Siniša Mali rezultate lokalnih izbora i mogućnost da i dalje bude prvi čovek prestonice.
Da li ste zadovoljni rezultatom SNS liste na lokalnim izborima u Beogradu?
- Mislim da su ovi izbori najveće priznanje za sve nas. Kandidovali smo vidljive rezultate i realne planove, a ne samo jedno ime. Očuvali smo kontinuitet i stabilnost zato što su Beograđani glasali za naporan rad i vidljive rezultate, a ne za dokazane laži i ogoljenu mržnju. Sprečili smo scenario u kojem grupa besnih i posvađanih likova obija vrata gradskog trezora punog para. Pošto sada imamo novac, stabilnost i najbolji tim ljudi, rezultati su zagarantovani. Nikada se nećemo vratiti u prošlost.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će se novi gradonačelnik znati za 50 dana. Ukoliko vam Aleksandar Vučić predloži da nastavite da obavljate funkciju gradonačelnika, hoćete li to prihvatiti?
- Ako predsednik Vučić odbornicima predloži da ja budem gradonačelnik u naredne četiri godine, tako će biti. NJegovo mišljenje i njegove odluke izuzetno cenim jer znam da mu je na umu isključivo interes građana. Gradonačelnik će biti osoba koja će raditi isključivo u interesu Beograđana. Ipak, dobar tim oko gradonačelnika je važniji od toga ko će biti sam gradonačelnik.
Da li smatrate da gradonačelnik Beograda treba da bude političar-menadžer ili nestranačka ličnost sa vaše liste?
- Gradonačelnik Beograda, pre svega, mora da bude sposobna, vredna, mudra i odgovorna osoba. Ako nema te osobine, uopšte nije važno da li je nestranačka ličnost ili političar-menadžer.
Pominjala se mogućnost da zamenite Dušana Vujovića u Ministarstvu finanansija, kao i neke druge opcije. Da li u svemu tome ima istine? Da dobijete odrešene ruke, šta biste radili?
- Mediji i javnost vole da spekulišu, i to je sasvim normalno. Najveća čast za jednog čoveka je kada dobije priliku da služi svom narodu. Dao sam sve od sebe da Beograd bude bolje i lepše mesto za život svih Beograđana, i oni su na izborima glasali da se tako nastavi. Sada moramo to poverenje da opravdamo napornim i marljivim radom. Vi dobro znate da nisam osoba koja trči za funkcijama, već mi je najvažnije da posao bude valjano urađen. Obećavam vam da ćete na vreme biti obavešteni o svemu.
Šta očekuje Beograd dok se ne donese odluka o novom gradonačelniku? Da li će uskoro početi rekonstrukcija Ulice kneza Miloša, koja je najavljena za proleće?
- Beograd je grad koji živi cele godine, svih 365 dana, i tako se i ponašamo. Naravno da grad neće stati, da ćemo nastaviti da radimo punom parom i da nećemo izgubiti nijedan dan. Tačno je da nas očekuje rekonstrukcija Ulice kneza Miloša, koja je jedna od najvažnijih saobraćajnica u našem gradu. Rekonstrukciju te žile kucavice beogradskog saobraćaja ćemo raditi iz dve faze, a izgradićemo i podzemnu garažu. Prvo ćemo raditi na izmeštanju instalacija, kanalizacione i vodovodne mreže, što neće zahtevati zatvaranje ulice, već ćemo raditi po obodu, po trotoarima. Time ćemo ubrzati radove na izgradnji podzemnog nivoa i kolovoza.
Koje projekte u bliskoj budućnosti treba da očekuju Beograđani?
- Mnogo je projekata pred nama - završavamo stare i pokrećemo nove projekte, a Beograd se razvija iz dana u dan. Mogao bih satima da govorim šta smo uradili i šta radimo kako bi Beograd bio još bolje mesto za život. Osim rekonstrukcije Ulice kneza Miloša, očekuje nas i obnova ulica Kraljice Marije, 27. marta i DŽordža Vašingtona. Započeli smo izgradnju nove autobuske stanice u Bloku 42. Gradimo i Novi savski most, kao i most preko Ade Huje, a tu je i tunel od Ekonomskog fakulteta do Bulevara despota Stefana. Na Beogradu na vodi zgrade nastavljaju da niču, a za dve godine krećemo i sa izgradnjom prve linije metroa. Gradi se i druga kula „Ušće“, a očekuje nas i završetak radova u parku Ušće, dalje proširenje pešačke zone, izgradnja pasarele od Kalemegdana do Beton hale, izgradnja gondole… Kao što vidite, imaćemo pune ruke posle u naredne četiri godine.

Obećavam intervju u metrou do 2022.

Možete li obećati da ćemo intervju pred sledeće beogradske izbore raditi u metrou?
- Tvrdim da ćemo raditi intervju u metrou do 2022. godine, kada će prva linija biti puštena u rad. Samo da znate, neće biti besplatnih vožnji. Vi i ja ćemo morati da kupimo kartu, pa kada kupimo kartu, tek onda ćemo moći da se vozimo metroom i razgovaramo. Izgradnja metroa je samo jedan deo posla. Šta radimo posle izgradnje? Moramo obezbediti novac za održavanje i funkcionisanje. Zato će biti važno da svi kupujemo karte, da bismo mogli i u budućnosti da koristimo metro, a ne samo za taj jedan intervju. Amerikanci mašu podatkom da se Vučić sa Putinom sreo 12 puta, ali – šta sami kriju i smeraju pročitajte OVDE.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Siniša Mali u "Ćirilici"
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA