Najnovije

SRBI ZA PAR DANA ULAZE U 7527. GODINU: Da li znate kada je njen doček? (VIDEO)

Srbija ulazi u novu 7527. godinu u sredu 4. aprila u podne, kaže Milan T. Stevančević, diplomirani inženjer elektronike i telekomunikacija.

Zapis na Smederevskoj tvrđavi (Foto: Jutjub)

On je u emisiji "A šta vi mislite" na TV Ras rekao da srpski kalendar poznaje samo leto i zima, leto počinje 4. aprila dok zima kreće na Mitrovdan 8. novembra.  - 4. aprila počinje period toplog vremena na severnoj hemisveri - objasnio je Stevančević dodajući da je srpski kalendar najstariji na svetu. Stevančević je u emisiji objasnio da je stari sprski kalendar bio usklađen sa prirodom a da je taj kalendar korišćen sve do Prvog srpskog ustanka. - To je zapisano u starim rukopisnim knjigama srpskog naroda. Te knjige su rasute po svetu, ali se u malom broju mogu naći u našim kolekcijama i u našim manastiriama. Sve srpske države datirale su dohađaje po srpskom kalendaru, sve do Prvog ustanka. Sve uredbe, zakoni, povelje, datirane su po srpskom kamlendaru - rekao je Stevančević objašnjavajući da je Austrija ucenila Karađorđa da pređe na katolički kalendar i da je on bio prisiljen da to uradi da bi dobio oružje. Stevančević je rekao da su i nakon toga patrjarsi datirali po srpskom kalendaru pa i patrijarh Pavle.  Na koji se praznik desio veliki potop saznajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Smederevska tvrđava iz vazduha.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA