Najnovije

MERKEL UCENJUJE RUSE SA UKRAJINOM: Ništa od Severnog toka 2 ukoliko...

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas da gasovod Severni tok 2 ne može biti realizovan bez jasnog stava o ulozi Ukrajine kao gasne tranzitne rute.

Angela Merkel (Foto: Ria)

- Projekat Severni tok 2 nije moguć bez jasnog stava o budućoj tranzitnoj ulozi Ukrajine - izjavila je Merkel na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom u Berlinu, prenosi Rojters.
Dodala je i da Ukrajina mora zadržati ulogu u tranzitu gasa.
- To nije samo poslovni projekat, a naravno i da politički faktori moraju biti uzeti u obzir - istakla je Merkel, a prenosi agencija AP.
Severni tok 2 bi trebalo da, preko Baltičkog mora, isporučuje ruski gas do Nemačke, ali na taj projekat u pojedinim istočnoevropskim zemljama gledaju sa podozrenjem, jer strahuju da će izgubiti prihode od tranzita gasa ukoliko ruske isporuke više ne budu išle preko njihove teritorije pošto gasovod bude izgrađen.
Nemačka kancelarka je juče, u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, potvrdila poziciju svoje zemlje kada je reč o gasovodu Severni tok 2, preneo je TASS.
- Pozicija Rusije i Nemačke u pogledu primene velikog projekta od obostrane koristi u gasnoj sferi, Severni tok 2, potvrđena je - navodi se u saopštenju Kremlja.
Pročitajte OVDE kako Britanci uklanjaju tragove u vezi sa slučajem Skripalj.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zašto EU ulaže u Severni tok a ne da izgradnju Južnog?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA