Najnovije

Putin neće dozvoliti vojni udar na Srbiju

Razumna ravnoteža između Rusije i EU u ekonomskom i političkom prostoru i dalje je optimalna za Srbiju, a Moskva je spremna da spreči bilo kakvu vojnu akciju usmerenu protiv vaše zemlje.

Putin (Foto: kremlin.ru)

Ovo je suština poruke koju u intervjuu iznosi Anatolij Lisicin, ruski senator i istaknuti član Spoljnopolitičkog odbora Saveta Federacije Rusije, važnog tela na koje se Putin oslanja u donošenju strateških odluka u međunarodnoj politici koju vodi.
- Naše dve zemlje za ovu temu imaju istu izreku „Umuljato jagnje dve ovce sisa“ - konkretizuje svoj stav Lisicin, inače dugogodišnji funkcioner Putinove stranke Jedinstvena Rusija.
Na pitanje hoće li Rusija pomoći Srbiji da zadrži Kosovo, odgovara:
- Podrška Srbiji u čvrstom stavu o nepriznavanju nazavisnosti Kosova je jasna pozicija Rusije. Naša zemlja razume dugoročne planove SAD da podele demokratske snage Evrope. Današnja Rusija nikada neće pomoći destruktivnim planovima Zapada. Kada se osetio dovoljno samouverenim zbog slabosti Rusije 1999. godine, Zapad je napao Jugoslaviju. Ali Rusija ima danas dovoljno političke snage i volje da spreči bilo kakvu vojnu akciju. Ako je Srbiji potrebna reorganizacija vojske, Rusija je spremna da joj pruži svu pomoć u tome.
Na pitanje da li je upućen u situaciju BiH i kako vidi položaj Republike Srpske, sagovornik odgovara:
- Rusija je oduvek podržavala predsednika Dodika i namerava da nastavi dalje sa takvom politikom. Što se tiče same RS i njenog daljeg političkog poretka, naše akcije će zavisiti od stavova Beograda – izričit je Lisicin. Amerika šalje još jedan razarač u Sredozemno more. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Da li ste ikada videli kako je Putin postao predsednik?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA