Najnovije

PUTINOVO OBRAĆANJE U KREMLJU: Svet postaje sve haotičniji, nadamo se da će prevladati zdrav razum (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je nadu da će u savremenom svetu prevladati "zdrav razum", koji postaje "sve više haotičan". Sadašnja međunarodna situacija je veoma zabrinjavajuća, dodao je on.

Vladimir Putin (kremlin.ru)

"Stanje svetskih odnosa poziva samo na zabrinutost. Situacija u svetu postaje sve haotičnija", rekao je Putin u sredu na ceremoniji dobrodošlice novim ambasadorima u Rusiji.

"Uprkos tome, i dalje se nadamo da će zdrav razum konačno prevladati i da će međunarodni odnosi ući u konstruktivan tok i da će čitav svetski sistem postati stabilniji i predvidljiviji."

Moskva će nastaviti da se zalaže za jačanje "globalne i regionalne" bezbednosti i u potpunosti će se pridržavati svojih međunarodnih odgovornosti i razvijati saradnju sa našim partnerima na konstruktivnoj i uzajamno poštovanoj osnovi.

"Mi ćemo nastaviti pozitivnu, orijentisanu na budućnost agendu za svet i raditi na stabilnom razvoju, prosperitetu i napretku čovečanstva", rekao je Putin. Putinove izjave došle su nakon nove serije pretnji od strane njegovog američkog kolege. Ranije u sredu, Donald Tramp je upozorio Rusiju da se "spremi" za "lepe i nove i pametne rakete" namenjene Siriji. NJegovo saopštenje je usledilo nakon obećanja Moskve da će presresti bilo kakve dolazeće projektile prema Siriji i da će gađati lokacije odakle su lansirane. (Snimak obraćanja ruskog predsednika počinje od 45. minuta) Pročitajte OVDE šta je Lavrov danas poručio amerikancima. Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA