Najnovije

Tramp: Rusijo, spremi se, Amerika će napasti "lepim, novim i pametnim oružjem"! Moskva: Da je pametno, bavilo bi se teroristima!

Predsednik SAD-a Donald Tramp izjavio je da je spreman za rat sa Rusijom. Tramp je na svom tviter nalogu odgovarajući na izjave iz Moskve kako će uništiti svako američko oružje ako dođe do napada u Siriji, poručio Rusiji da se spremi jer će Amerika napasti "lepim, novim i pametnim oružjem".

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Tramp je poručio Rusima da ne bi trebalo da budu prijatelji sa "životinjom koja ubija svoj narod i uživa u tome", aludirajući na sirijskog lidera Bašara al Asada.
Predsednik SAD-a uveliko upire prstom ka Asadu optužujući ga da koristi hemijsko oružje protiv pobunjenika u Siriji, iako za sada nema zvanično potvrde o tome.
Tramp nije jedini koji upire prstom u sirisjkog lidera kada je u pitanju upotreba hemijskog oružja. Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli takođe isto tvrdi nazivavši Asada čudovištem. Hejli tvrdi da je sirijski državni vrh "režim ubica".
U međuvremenu, ruski ambasador u UN-u Vasilij Nebezja upozorava Ameriku da se povuče i da ne provocira oružanim napadima koji bi bili ilegalni, dodajući da će Vašington ukoliko to ne uradi, "osetiti rusku snagu", prenosi RT.
A da li su "pametne" rakete pokušaj uništavanja navodnih dokaza o hemijskim napadima u Siriji?
Reagujući na pretnju američkog predsednika Donalda Trumpa, koji je rekao da bi se Rusija trebala pripremiti za "lepe nove i pametne rakete" koje je Amerika pokrenula u Siriji, Moskva je rekla da ako bi oružje bilo pametno, one bi se bavile teroristima.
"Pametne rakete trebale bi leteti prema teroristima, a ne ka zakonskoj vladi koja se nekoliko godina bori protiv međunarodnog terorizma", izjavila je portparol ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova u odgovoru na Trampov tvit u sredu.
Pročitajte OVDE kako se Srbija priprema za Treći svetski rat?
Izvor: Alo/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

TREĆI SVETSKI RAT - Scenario je već napisan.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA