Najnovije

BEĆKOVIĆ U SVOM STILU DAO KOMENTAR PRED IZBORE U CG: Ramuševa podrška je ključna za Mila, da nje nema možda bi morao da se pita narod

Pretpostavljam da je to što je Haradinaj podržao Mila ključna podrška. Jer kad ona izostane, onda će možda o svemu odlučivati i narod Crne Gore, kaže za Sputnjik Matija Bećković, komentarišući predstojeće predsedničke izbore u Crnoj Gori.

Matija Bećković (Foto: Jutjub)

Pesnik čije je novo izdanje „Tri poeme“ („Gospode pomiluj“, „Učini mi ljubav“ i „Slava tebi, Bože“) objavljeno i predstavljeno u punoj sali Srpske književne zadruge, nerado posle kazivanja stihova o ljubavi i Bogu prelazi u svet „profane stvarnosti“. Ipak, pitamo ga da li ova „ključna podrška“ znači i ohrabrenje ideje da imovina SPC bude oduzeta vlasniku i postane kulturno dobro države Crne Gore.
„To bi vam Haradinaj odgovorio mnogo bolje i tačnije od mene“, kaže u svom stilu Bećković.
„On je upućeniji od mene u dalji tok događaja. Po mom osećanju, sadašnja crnogorska vlast je pobedila svoj narod, ona ima više glasova u Gusinju, Rožajama, Sjenici, Plavu, nego u Pivi, Morači, Rovcima i u svih sedam crnogorskih brda. Možda bi bila ideja da ta brda i ne glasaju, jer kako god glasali — to je nevažno.“
Vi govorite o onim glasačima koji su stalno između toga da li su većinski narod ili nacionalna manjina?
— Po mom osećanju, ono što se sad tamo događa ne zaslužuje da se zove Crna Gora. NJu i oni sve češće zovu „Montenegro. To je jedina država koja nema ime na svom jeziku.
A nad kojom bi državom danas plakao unuk Alekse Marinkova?
— Nad onom koje više nema, koja se uputila nekuda kuda niko nikada nije ni u snu snio da se može uputiti. Ona je raskinula sa samom sobom, napustila sebe. I krenula ispočetka, u neizvesnost, u čiju budućnost ja, opet, ne mogu da verujem. Jer kako bih verovao u večnost jednog mehura?
Vi, umesto toga, verujete sopstvenom stihu koji kaže da će „rđa sa imena biti sastrugana“?
— Doživeli smo mi i većih čuda, moćnijih poduhvata dublje vere. Ovo je nešto „od danas do sutra“, nešto na vodenoj podlozi, što možda ne bi trebalo ni uzimati za ozbiljno. Eto, kad god, recimo, ja nekome tamo predložim da moju majku koja je sahranjena u Kolašinu iščeprljam i donesem ovamo — jer ona nije mislila da počiva u inostranstvu — oni moji stari koji su tamo kažu mi: koješta, mi smo preživeli mnogo veća čuda, pa ćemo nadživeti i ovo.
Kakva je vaša prognoza crnogorskih predsedničkih izbora, kako (pr)ocenjujete kandidate?
— Meni je žao tih ljudi koji se pojavljuju kao protivkandidati. Oni samo daju legitimitet — kandidatu.
Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera DF Milan Knežević, koji je utamničen u zatvoru u Spužu, kazao je u intervjuu za “Slobodu” da Mila Đukanovića kad-tad čeka višegodišnja robija. Ceo intervju možete pročitati OVDE.
Izvor: sputniknews.com
Bonus video

Dejan Berić: Iza ovoga stoje Britanci! 

 

 

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte poslednje gostovanje Matije Bećkovića u emisiji "Agape"
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube