Najnovije

Vratila se "žena zlo", traži uništenje Rusa

Bivša američka državna sekretarka Madlen Olbrajt, jedan od najvećih zagovornika zločinačkog bombardovanja SR Jugoslavije 1999, okomila se na Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina, za koje poručuje da ih treba uništiti.

Olbrejt (Foto: Jutjub)


Naime, Olbrajtova je na promociji svoje knjige "Fašizam: Upozorenje" u NJujorku, komentarišući navodne napade sirijskog predsednika Bašara el Asada na sopstveni narod, ocenila da je to ratni zločin koji Rusija očigledno podržava, te da zato i nju treba kazniti.

- Ono što nam treba jeste strategija. Ne možemo samo početi da bacamo bombe, ali svakako treba vojno da odgovorimo. Asad ubija svoje ljude, u to nema sumnje, a Rusija je saučesnik - poručila je ona.

Takav stav žene koja je bez savesti naredila ubijanje srpske dece nije nikoga iznenadio, pa mediji podsećaju na njen čuveni komentar iz 1996. da je smrt više od pola miliona iračke dece, kao posledica sankcija, "bila vredna".

Takođe, još više Iračana je umrlo zbog 13 godina sankcija koje su SAD uvele i kontrolisale dok je upravo Olbrajtova bila u vrhu američke administracije, a na dušu joj se stavlja i sprečavanje odlučnije akcije UN kojom bi se sprečio genocid u Ruandi 1994.

Koliko je omražena i u sopstvenoj državi, najbolje govori događaj od pre dve godine kada su studenti i nastavno osoblje koledža u Kaliforniji protestovali zbog toga što je držala govor na ceremoniji dodele diploma. Kako su objasnili tada, bili su revoltirani time što "ratni zločinac" govori na ceremoniji.

Sličan događaj, čak većih razmera, dogodio se i juče upravo na promociji knjige tokom koje je pozvala na uništenje Rusije.

Demonstranti u publici su, naime, prekinuli predstavljanje knjige uzvicima da je Olbrajtova ratni zločinac, krivac za genocid na Bliskom istoku i smrt još nepoznatog broja civila, među kojima najmanje 5.000 dece. Demonstranti su isticali i plakate sa sličnim porukama, tražeći da "žena zlo" ode iz NJujorka jer nije dobrodošla, kao i da treba da odgovara za genocid.

Podsetimo, Olbrajtova je bila državna sekretarka SAD od 1997. do 2001, u vreme administracije Bila Klintona.  Pročitajte OVDE više o hapšenju britanskih vojnika u Siriji. Izvor: Republika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

BONUS VIDEO

Lazanski: Hoće li biti sukoba SAD i Rusije u Siriji
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA