Najnovije

LAZANSKI: Rusi čuvaju S-400 u Siriji za mnogo krupnije stvari od krstarećih raketa! (VIDEO)

Vojni komentator Miroslav Lazanski je na TV Hepiju analizirao najnovije zaoštavanje situacije između SAD i Rusije a povodom Sirije. Kaže da se neki scenario manje više zna, ali i upozorava na neke nepredviđene stvari.

Miroslav Lazanski (Foto: Jutjub)

- U najgorem slučaju SAD bi ispalila stotinak krstarećih raketa na ciljeve odabrane u Siriji, a pre toga će upozoriti Ruse da skloni svoje vojnike. Rusi su izričito rekli da će gađati nosače raketa ukoliko bude ugrožen makar jedan ruski vojnik na tom prostoru. Logično je da će SAD to izbegavati, kao i do sad, ispričao je Lazanski i dodao:
Međutim, Sergej Lavrov je rekao da Rusija ima obavezu da brani svog saveznika, a to je Asad. E sad kako će to ko protumačiti, videćemo. Predviđam da će ruska elektronska služba probati da ih omete, pa će onda rakete obarati nekim lakšim PVO sistemima, iako imaju i S 300 i S 400 koji su uveliko dopremljeni u Siriju.
- NJih čuvaju za eventualno krupnije stvari od krstarećih raketa, jer je preskupo koristiti ih za te "lakše" varijante. NJih mogu da obore sa 40 komada sirijskih pancir S 1 sistema, za koje verujem da su raspoređeni oko Latakije i Tartus baze. Ipak, stvar je otišla predaleko, da bi Tramp tek tako odustao. Naravno u svetlu svega toga i njegov predlog Putinu da se vide, pao je u vodu, konstatovao je Lazanski.
A šta je još ispričao pogledajte u videu.
Pročitajte OVDE kako ruske vazduplohovne snage krče put SAA i zašto.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Saznajte najnovije informacije iz prve ruke od Lazanskog.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA