Najnovije

DODIK: Američka ambasadorka ima predrasude prema meni! Svakodnevno urušava suverenitet BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da Republika Srpska i njene institucije nemaju problem sa SAD niti njenim građanima, ali da bi o pristrasnom i nediplomatskom ponašanju američkog ambasadora u BiH Morin Kormak imali šta reći.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Na molbu da prokomentariše tvrdnju Kormakove da predsednik Srpske treba da podrži Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet i suverenitet BiH, ali da se to nije desilo, Dodik je upitao „zar nije smešno da Kormakova poziva bilo koga na poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, očuvanje suvereniteta i integriteta BiH, a da pri tom Sporazum nije pročitala i svakodnevno radi na urušavanju suvereniteta i integriteta BiH“.
On je naglasio da je BiH u Dejtonu dobila garanciju za spoljni suverenitet, ali joj je unutrašnji suverenitet oduzet i drže ga upravo ambasadori poput Morin Kormak.
„Stotine je primera za takvu tvrdnju ali ovaj poslednji oko izbornog zakona je najočitiji. Američka ambasadorka javno priča o svom učešću u postizanju dogovora oko izmena izbornog zakona i ako takvo mešanje u unutrašnja pitanja BiH nije oduzimanje suvereniteta i integriteta jednoj zemlji, ne znam šta je“, istakao je predsednik Srpske.
On je ocenio da su paušalne ocene Kormakove oko njegovog poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, suvereniteta i integriteta BiH već toliko deplasirane, posebno ako takve tvrdnje dolaze bez ijednog jedinog konkretnog dokaza.
„Kormakova je svoj mandat u BiH počela predrasudama i ličnim odnosom i prema meni i prema Republici Srpskoj i očito je da će iz BiH otići u istom ubeđenju“, konstatovao je Dodik.
Kormakova je sinoć za N1 izjavila da Ambasada SAD i drugi evropski zvaničnici rade sa svim relevantnim strankama u BiH na tome da ih okupe i iznađu rešenja za promene izbornog zakona i američka Ambasada traži partnere u celoj BiH, ali da to nije predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Pročitajte OVDE kako to Hrvatska opet provocira Srbiju?
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dodik: Nikakve koristi nemamo od BiH
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA