Najnovije

ŠIPTARI UJEDINJENI OKO SIRIJE: Ovako su na američku, britansku i francusku agresiju reagovali Haradinaj, Pacoli i Meta

Kosovski premijer Ramuš Hardinaj poručio je danas da Priština podržava akciju SAD, Britanije i Francuske na zaustavljanju režima Bašara el Asada.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

- Kosovo podržava intervenciju evroatlantskih saveznika u zaustavljanju Asadovog režima u Siriji - napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu i dodao:
"Napad hemijskim oružjem na nedužne civile je neopravdan, a pokušaj demokratskih zemalja da uspostave mir u ovoj zemlji je bio neophodan."

Reakcija Bedžeta Pacolija

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je danas da prištinske vlasti podržavaju "savezničku intervenciju u Siriji protiv režima predsednika Bašela el Asada".
Pacoli kaže da je napad došao kao posledica napada hemijskim oružjem u sirijskom gradu Duma.
"Kosovo snažno podržava i saglasni smo sa akcijama koje su preduzeli strateški saveznici Kosova - Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske u Siriji. Upotreba hemijskog oružja je neprihvatljiva. Nadležni bi trebalo da budu odgovorni da se ovaj događaj ne ponovi ", rekao je Pacoli, preneo je portal Telegrafi.

Reakcija Tirane

Zvanična Tirana podržala je danas vazdušne napade SAD, Velike Britanije i Francuske u Siriji prošle noći, zbog navodnog korisćenja hemijsog oružja.
"Mi smo na strani naših saveznika i podržavamo odluku predsednika Trampa da se zaštite životi ljudi, ljudska prava i sve radnje koje, ne samo što kažnjavaju varvarske postupke, već stvaraju sigurnost i stabilnost širom sveta”, izjavio predsednik Albanije Iljir Meta, preneli su mediji u Tirani.
Šta je rekao Aleksandar Vučić povodom napada na Siriju saznajte OVDE.
Izvor: Agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Prvi snimak Bašara el Asada nakon napada na Siriju
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA