Najnovije

UBICA SRBA I RATNI ZLOČINAC UHAPŠEN U ITALIJI: Zašto je prevozio eksploziv TNT u BiH?

Iako je operacijom koju su planirali italijanski i francuski policajci trebao biti prekinut kanal krijumčarenja droge, usledilo je neugodno iznenađenje kada je u vozilu koje je zaustavljeno nedaleko Milana pronađen poveći paket eksploziva TNT, piše portal Radio Sarajevo.

Hapšenje (Foto: Pixabay)

Prema operativnim informacijama, u mercedesovom kombiju trebala je da bude skrivena droga, zbog čega su ga, milanski policajci, čim je prošao granicu ispod Mon Blana zaustavili. Celo vozilo detaljno je pregledano. Ubrzo je otkrivena tajna fijoka iza radija u kojoj se nalazio paket s dva kilograma TNT. U zadnjem delu vozila pronađena su i dva detonatora. Policajci su odmah signalizirali da bi se moglo raditi o novom slučaju priprema za teroristički napad, no od te teorije za sada se odustalo budući da nisu dokazane veze putnika iz kombija s bilo kojom terorističkom skupinom. Za upravljačem se, kako piše Blasting News, nalazio 56-godišnjak iz Bosne koji ima boravište u Francuskoj. Navodno je radio za jednu neprofitnu organizaciju.
U Italiji ga policija do sada nije evidentirala ni zbog kakvih krivičnih dela. Međutim, ipak je zadržan u pritvoru, dok su ostala četvorica putnika, takođe državljani BiH, nakon ispitivanja pušteni. Za uklanjanje TNT-a, koji inače spada među stabilne eksplozive. pa njegov prevoz nije toliko opasan, ipak su pozvani pirotehničari. Oni su eksploziv izvadili iz tajne fijoke, a tokom te operacije prostor u blizini vozila bio je preventivno ispražnjen.
U nastavku istrage trebalo bi da bude rasvetljeno zašto je krijumčaren ovaj TNT, tim više što mu je krajnji cilj mogla biti i BiH. Ipak, iako niti jedan od putnika u vozilu nije imao do sada veze s džihadistima, istražitelji neće zanemariti činjenicu da je stanica za TNT mogla biti i Hrvatska, piše Radio Sarajevo.
Kako portal Pravda saznaje, jedini uhapšeni od petorice državljana BiH, sa inicijalima A.R, bio je optužen za proterivanje i prisilno preseljenje gotovo celokupne populacije stanovništva srpske nacionalnosti područja Konjica. Među navedenim zločinima, obuhvaćena su ubistva, mučenja, silovanja, zlostavljanja i progoni žrtava. On je prošle godine bio uhapšen, ali je već krajem godine u decembru bio oslobođen. Kakav udarac će Moskva zadati Prištini, saznajte OVDE. Izvor: Radio Sarajevo/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Karabinjeri na Kosmetu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA