Najnovije

UDOVIČIĆ ODLAZI IZ NEMANJINE! Ministar sporta biće ova legenda!

Fudbalska legenda Dejan Stanković biće novi ministar sporta umesto Vanje Udovičića.

Udovičić (Foto: Ministarstvo omladine i sporta)

U rekonstruisani kabinet premijerke Ane Brnabić Stanković bi mogao da uđe već u maju, odmah posle izbora gradonačelnika Beograda, kada će se analizirati rezultati ministara, posle čega će uslediti kadrovske promene u Nemanjinoj 11.
- Izbor je odmah pao na Dejana Stankovića jer iza njega stoji više nego blistava karijera, odlično se pokazao i u poslovima van terena otkako radi kao savetnik predsednika UEFA Aleksandra Čeferina. Pritom, reč je o čoveku bez mrlje na imenu i o kome gotovo svi koji ga poznaju ili su nekada sarađivali sa njima imaju samo reči hvale. U svakom slučaju, nema sumnje da bi se odlično snašao na funkciji ministra sporta - navodi sagovornik.

Ambasador Srbije

Stankovićev komentar nije juče dobijen, međutim, njegov kum, nekadašnji golman Crvene zvezde Zvonko Milojević, kaže da ne postoji bolji čovek za ministra sporta od Stankovića.
- Nisam čuo da Dejan ima ponudu za funkciju ministra, ali ako je to tačno, nisu mogli da nađu bolju osobu za to od njega. Ima blistavu karijeru kako u klupskom fudbalu u Srbiji i reprezentaciji tako i u fudbalu u inostranstvu, poštovan je i cenjen u inostranstvu gde god da je radio. Gde god da ode, svi znaju ko je i šta je, zbog čega je najbolji ambasador Srbije. To je izuzetno bitno. Ne da je pravo rešenje za ministra sporta, nego ne postoji bolji od njega za taj posao - ističe Milojević.

Pita se premijer

Aktuelni ministar sporta Udovičić o promenama u Vladi govorio je u vreme kada je na čelu kabineta u Nemanjinoj bio Aleksandar Vučić. 
- Svaki ministar misli da je dao sve od sebe, na nama je da radimo dok ne dođe do rekonstrukcije. Mislim da je tu narod koji se najviše pita, kao i premijer - rekao je tada Udovičić.
Podsetimo, premijerka Ana Brnabić najavila je rekonstrukciju Vlade sredinom marta, ali je ona odložena do daljeg nakon incidenta u Kosovskoj Mitrovici kada je kosovska policija uhapsila direktora Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.
Kako je premijerka tada objasnila, situacija na KiM je nacionalni prioritet, ali svakako sledi smena loših ministara čim za to dođe momenat.
U međuvremenu, premijerka je o mogućim rešenjima za rekonstrukciju već razgovarala sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, sa kojim i treba da donese konačnu odluku o novim ministrima, a poslednji u nizu razgovora na tu temu imali su početkom ovog meseca. 

Dvaput najbolji

Stanković je bivši srpski fudbaler i reprezentativac koji je igračku karijeru završio 2013. u milanskom Interu. Bio je kapiten nacionalnog tima, a do povlačenja iz reprezentacije i prvi kapiten reprezentacije Srbije.
U karijeri je osvojio prvenstva SR Jugoslavije (1995) i Italije (2000, 2006, 2007, 2008, 2009. i 2010), Kup Jugoslavije (1995, 1996. i 1997) i Italije (2000, 2004, 2005, 2006, 2010. i 2011), Superkup Italije (1998, 2000, 2005, 2006, 2008. i 2010), Kup pobednika kupova (1999) i Ligu šampiona (2010). Učestvovao je na Svetskim prvenstvima 1998, 2006. i 2010, te na Evropskom prvenstvu 2000, a bio je najbolji srpski fudbaler u 2006. i 2010.  Agasi tvrdi da Đoković može biti bolji nego ikad! Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Oproštaj Dejana Stankovića na Marakani
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA