Najnovije

VUČIĆ: Nemačka ima drugačije viđenje od Srbije kada je reč o Kosovu

Treba da rešavamo stvari dijalogom i sa kakvim god predlogom izađem biću dočekan na nož, a za svako rešenje morate da pobedite na referendumu u svojoj zemlji, naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić (Foto: Sinhua/Pravda)

Vučić je, posle razgovora sa premijerom Baden Virtemberga Vinfredom Krečmanom, rekao da je planirao da svoju platformu iznese krajem aprila, ali da nije siguran da će to i biti.

Uradiću to ako bude bilo moguće, javnu prezentaciju da ne slabi poziciju Srbije, a vredno ću raditi da se približimo kompromisnom rešenju, rekao je Vučić.

Nisam za opstanak zamrznutog konfikta i od toga da dočekamo bolja vremena, dočekaćemo samo lošija i ne želimo da sukobe na Balkanu ostavljamo deci, predočio je on.

Meni je cilj da građani Srbije budu zadovoljni i postignemo kompromisno rešenje, ponovio je on, da građani razumeju budućnost, a da ne budu poniženi.

Racionalno, pragmatično, ozbiljno, odgovorno i hrabro da se rešenje pronađe za koje već sada mogu da kažem da neće biti bezbolno za nas Srbe, naglasio je Vučić.

Nisam u stanju da komentarišem čije su nečije želje o teritorijama, važnije mi je da danas razgovaramo kako će da ljudi žive, a ne o onome što je bilo važno pre šest vekova, odgovorio je Vučić na pitanje o izjavi Ramuša Haradinaja.

Nemačka ima drugačije viđenje od Srbije kada je reč o Kosovu, ali voleo bih da mi neko objasni kako bi izgledala budućnost Srbije bez Nemačke, istakao je Vučić. Pogledajte OVDE ruske vojne brodove na putu za Siriju prolaze kroz Bosfor. Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

BONUS VIDEO

Evo kako je izgledao susret Vučića i Merkel u Berlinu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA