Najnovije

GODIŠNJICA POGIBIJE MILICE RAKIĆ - NIKADA TE NEĆEMO ZABORAVITI: Danas bi imala 22 godine da nije NATO zločinaca!

Milica Rakić bi danas imala 22 godine.

Spomenik Milice Rakić (Foto: Jutjub)

Devojčica koja je 17. aprila 1999. godine poginula na noši u svom domu u Batajnici simbol je stradanja dece u SR Jugoslaviji tokom NATO agresije. Nesrećnu devojčicu je majka spremala za spavanje, ali umesto odlaska u krevet, otišla je zauvek...
Ni posle 19 godina, koliko je prošlo od kobne večeri, bol za Milicom nije prošla. NJeni roditelji su davno prestali da govore za medije o tome, a ljudi iz komšiluka u Batajnici kažu da je na godišnjicu smrti u celom kraju muk.
- Nema tih reči kojima bi se opisala ta tragedija i tuga. Nesrećno dete koje nikome ništa nije skrivilo, koje nije ni zakoračilo u život, na svojoj koži je osetilo sve zlo ovog sveta. Tog dana, na godišnjicu, njeni roditelji odlaze na groblje i ne rade ništa drugo. Ceo dan provedu nemi, u bolu i sećanju na nju. I otac Žarko, dok je radio, 17. aprila nije odlazio na posao i to se znalo. Nažalost, on je ostao bez posla, dobio je otkaz i već dugo traži nov, ali bezuspešno - kažu komšije.
U znak sećanja i najveće tuge u NATO bombardovanju, maloj Milici Rakić napravljena je bista u Tašmajdanskom parku u Beogradu koja je dva puta bila na meti vandala. Jedna od centralnih ulica u Batajnici nosi njeno ime.

Majka je trudna sahranila Milicu

U trenutku tragedije, 17. aprila 1999. , majka Milice Rakić je bila trudna. To je saznala tek posle nesreće. Sledeće godine, 12. aprila 2000, rodila je ćerku, s razlikom od samo pet dana od Miličinog datuma rođenja. Ove godine je Miličina mlađa sestra proslavila punoletstvo, a stariji brat Aleksa ima 28 godina.
Pokrenuta je inicijativa da Oliver Ivanović dobije ulicu. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte vrlo emotivan prilog o Milici Rakić
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA