Najnovije

LUKSUZ VREDAN 1.500.000 €! Mihajlovićeva kuća bila špijunsko gnezdo! Nicović: Tamo je dovodio britanske agente!

Kontakti Dušana Mihajlovića sa stranim agentima, posebno zapadnjačkim, u vreme dok je bio na čelu MUP bili su specifični, tvrdi Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije.

Dušan Mihajlović (Foto: Jutjub)

Dušan Mihajlović, ministar policije u vladi Zorana Đinđića, godinama je u svojoj vili na Povlenu okupljao strane špijune koji su radili protiv interesa Srbije, tvrdi bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović. To potvrđuje i predsednik SRS Vojislav Šešelj, koji kaže da o ovome ima veoma pouzdana saznanja. Mihajlović, inače, sada tu kuću prodaje za neverovatnih milion i po evra.
Nicović naglašava da su Mihajlovićevi kontakti sa stranim špijunima, i to u vreme dok je bio na čelu MUP, jako specifični.
- Mihajlović je sigurno koketirao sa zapadnim službama, posebno sa Englezima. To će se, na primer, pokazati kasnije i po tome kako je vođena istraga i sve oko ubistva premijera Zorana Đinđića, tu se videlo da je sve bilo koordinirano od nekih supervizora. Englezi su tako tada preko Mihajlovića i još nekih ljudi iz domaćih službi bezbednosti uticali na menjanje tužilaca, sudija... Velika Britanija je iz pozadine sve to kontrolisala - kaže Nicović.
Šešelj kaže da je Mihajlovićeva kuća na Povlenu bila maltene leglo stranih špijuna.
- Ta kuća je, dok je Mihajlović nešto značio u državi i dok je bio jak i moćan, bila pravo špijunsko gnezdo. Godinama su tu bili glavni špijuni CIA, MI6 i drugih koji su delovali protiv srpske države. Tamo su im bili logistička baza i savetovalište. Takođe, tamo su privodili razne ljude koje su vrbovali, pa ih instruisali kako da deluju protiv Srbije - navodi Šešelj.

Povukao se iz politike

Mihajlović se zvanično iz politike povukao 2004. Od tada sve više vremena provodi na Povlenu nadomak Valjeva, gde ima, kako kaže šef SRS, i vilu od 460 kvadrata s bazenom. Šešelj tvrdi da Mihajlović vilu nije upisao na svoje ime jer tako želi da sakrije bogatstvo koje poseduje. Taj objekat se preko agencije za nekretnine prodaje već godinu dana za 1,5 miliona evra, ali kupca još uvek nema. Nalazi se na zemljištu od 3,75 hektara, ima šest soba, kamin... Vila se opisuje i kao „čudesna kuća za odmor i samospoznaju“.

Mihajlović ćuti

Novinari su pokušali da od Mihajlovića dobiju komentar o Šešeljevim tvrdnjama, ali su pitanja o velelepnoj vili na Povlenu, ali i o vezama sa stranim špijunima, ostala bez odgovora. Bivši ministar policije se poslednjih godina veoma retko pojavljuje u javnosti, zvanično je u penziji, a pre izvesnog vremena objavio je knjigu o Valjevu.
Pročitajte OVDE
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte ovo kontroverzno gostovanje Mihajlovića kod Olje Bećković.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA