Najnovije

MENJA USTAV, PA...: Erdogan razmatra mogućnost prevremenih predsedničkih izbora

Turska razmatra predlog Partije nacionalnog pokreta da se predsednički izbori održe više od godinu dana pre roka, odnosno avgusta ove godine, umesto novembra naredne godine.

Erdogan (Foto: Jutjub)

Kako prenosi Rojters, predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je da će o toj temi razgovarati sa liderom nacionalnog pokreta Devletom Bahčelijem tokom predstojećeg susreta.
Agencija podseća da je turska vlada do sada u više navrata odbacivala mogućnost održavanja prevremenih izbora.
- Zvanične institucije stranke napraviće procenu, a kasnije će biti objavljeno saopštenje - rekao je zamenik turskog premijera i portparol vlade Bakir Bozdag.
Bozdag je to izjavio nakon što je lider Bahčeli rekao da smatra da će Turska u trenutnim ekonomskim okonostima, teško izdržati do tada.
Inače, Partija nacionalnog pokreta trenutno je u opoziciji, ali se očekuje da će formirati koaliciju s vladajućom Partijom pravde i razvoja na parlamentarnim izborima, koji su zakazani za novembar 2019, kada i predsednički.
Erdogan je prethodno, međutim, rekao da će izmene turskog Ustava biti u potpunosti sprovedene do redovnih predsedničkih izbora u novembru 2019. godine.
Prošle godine, Erdogan je izvojevao tesnu pobedu na referendumu o ustavnim promenama, kojima se predsedniku daju veća ovlašćenja.
Međutim, veća ovlašćenja predsednika stupiće na snagu tek nakon predsedničkih izbora, koji su za sada predviđeni za novembar 2019. godine.
Pročitajte OVDE šta je Tramp odložio a tiče se Rusije?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Erdogan: sultan nove Turske.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA