Najnovije

POKRENUTA PETICIJA: Oliveru Ivanoviću - ulica!

Građanska inicijativa GI SDP od danas pokreće peticiju da se Sutjeska ulica u Kosovskoj Mitrovici nazove po njihovom lideru Oliveru Ivanoviću koji je tu i ubijen pre tri meseca. Druga opcija je da Ivanovićevo ime ponese pešačka zona.

Oliver Ivanović (Foto: Jutjub)

NJegove stranačke kolege iz GI SDP ovako objašnjavaju zašto se u predlogu navodi upravo pešačka zona u Mitrovici:
- Da taj deo grada 1999. nije odbranjen, ne bi bilo ni Srba na severu Kosmeta. Oliver je sa grupom hrabrih i neustrašivih ljudi organizovao odbranu severa, koji je trn u oku i Albancima i međunarodnoj zajednici.
Povodom tri meseca od atentata, stranačke kolege, ali i mnogobrojni prijatelji i rođaci, okupili su se u ponedeljak na mestu na kom je sa šest hitaca iz heklera ubijen Oliver Ivanović.
- Stičemo utisak da se vraćamo na početak. Naše je pitanje bez odgovora: šta je radilo dva meseca Tužilaštvo u Mitrovici? Videćemo šta će uraditi Specijalno tužilaštvo u Prištini, ali nismo optimistični. Sva obećanja ostala su mrtvo slovo na papiru - rekla je zamenica predsednika GI SDP Ksenija Božović.
Inače nasmejani lik Ivanovića, u vidu grafita, ukrasio je u ponedeljak mnoge zidove u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Prištini, Gračanici, Nišu, Kruševcu, Novom Sadu, Beogradu, Užicu, Čačku...
Kako je Ramuš Haradinaj priznao zločine pogledajte OVDE.
Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sahrana Olivera Ivanovića
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA