Najnovije

ŠOK TVRDNJE OBAVEŠTAJCA: Putin je razvio superoružje, NATO je beskoristan! (VIDEO)

Rusija zahvaljujući svom novom superoružju koje je javno prodemonstrirao Vladimir Putin može da ubrza raspad NATO, ocenio je poznati izraelski geopolitičar Jakov Kedmi.

Ilustracija (Foto: RIA)

On je u karijeri rukovodio i tajnom službom "Nativ", a svoju procenu razvija i obrazlaže ovako:
- Putin je pokazao da je Rusija dostigla najvišu tačku bezbednosti u celoj svojoj istoriji, da sada ni Sjedinjene Države ni Evropa nemaju čime da joj pariraju. Putin je takođe pokazao da je ceo odbrambeni sistem NATO potpuno beskoristan i da više nije u stanju da išta uradi protiv Rusije - kaže Kedmi.
Kedmi naglašava i da ujedinjena Evropa nema nikakvu zaštitu i da Rusija s njom dalje može pregovarati u dve etape:
- U prvoj fazi o ukidanju sankcija i o uklanjanju svih baza NATO sa teritorije EU. A u drugoj - o raspuštanju NATO kao krajnjem rezultatu. Uostalom, sada je već jasno da je NATO beskoristan i da ništa ne znači na odbrambenom planu i da od njega u slučaju rusko-evropskog rata ne bi bilo vajde. NATO je u vojnom smislu izgubio značaj i upravo zato ga treba raspustiti.
Kedmi sugeriše Kremlju da upravo to postavi kao uslov normalizacije odnosa između Rusije i EU.
On je podsetio da je poslanica naciji ruskog lidera imala dva segmenta - vojni i nevojni. Pritom je ukazao:
- Nevojni je za Sjedinjene Države strašniji od vojnog. Jer, ispostavlja se da Rusija - iako je pod narastajućim zapadnim pritiskom preko sankcija čije posledice su uporedive sa ratnim razaranjima - našla način i sredstva da reši sve probleme i propuštanja nagomilane tokom 20 godina i da stvori novu razvojnu bazu. U suštini, pokazalo se da su i pritisak i sankcije beskorisni jer ne utiču ni na politiku Rusije ni na njen razvoj. Što je posebno važno i čega su se posebno bojali - ni na njeno naoružavanje.
Kedmi smatra da će Amerikanci i njihovi saveznici odsad imati veliki problem i sa svojom i sa ruskom pomorskom moći.
- Sjedinjene Države su u središtu svoje vojne moći uvek imale mornaricu. A ona će - sudeći po onome što je predočio Putin - postati potpuno bespomoćna u slučaju Rusije. Ruske podmornice i podvodni aparati postali su pretnja i američkoj floti i obalama SAD. Neki od ruskih aparata mogu izazivati i cunami.
A svih deset grupa američkih ratnih brodova oko nosača aviona postalo je apsolutno golo pred raketama "Kinžal". Te udarne grupe su ostale bez napadačke uloge prema Rusiji.
Počinje pakao, Francuska ulazi u rat u Siriji. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA