Najnovije

Đukićev "savet" fudbalerima Partizana pred Čukarički: Igrajte za bolji ugovr, za transfer...

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da njegova ekipa ima motiv da pobeđuje u prvenstvu i pored bodovnog zaostatka, a da u predstojećoj utakmici protiv Čukaričkog ne sme da dozvoli protivniku da koristi njene greške kao u duelu u Kupu Srbije.

Miroslav Đukić foto: Beta

- Svi se dovoljno poznajemo, ne postoji iznenađenje među ekipama. Utakmica će biti visokog intenziteta i čvrsta kao u Kupu. Moj tim mora da popravi koncentraciju u defanzivi, da ne dozvolimo protivniku da živi od naših grešaka. Mnogo bi nam značila pobeda, Partizan mora da pobeđuje. Mora da bude pun gas, ali pametno, da ne dozvolimo da nas kažnjavaju iz brzih kontranapada - rekao je Đukić na konferenciji za novinare u Beogradu. Fudbaleri Partizana igraju u nedelju od 19 časova na svom terenu protiv Čukaričkog utakmicu 32. kola Superlige Srbije, odnosno drugog kola plej-ofa. To će biti druga utakmica te dve ekipe za pet dana, nakon što je Čukarički u sredu pobedio kao domaćin u polufinalu Kupa 4:2.
- Žreb je takav kakav jeste, treba nam pobeda da se vratimo na dobar kolosek, sve ćemo učiniti da tako bude. Znamo kakav je protivnik i da će biti teško, moramo da nastavimo da pobeđujemo u ligi. Moramo da ih napadnemo i ne dozvolimo kontranapade.
Trener Partizana je rekao da su svi igrači, osim od ranije povređenih, spremni, da su trenirali i golman Vladimir Stojković i Miroslav Vulićević, a da Sejduba Suma neće igrati zbog suspenzije. Partizan zaostaje devet bodova za vodećom Crvenom zvezdom i gotovo sigurno neće odbraniti šampionsku titulu, a Đukić je rekao da i pored toga njegova ekipa mora da pobeđuje.
- Motiva za prvenstvo uvek ima. Partizan mora da ima motiva da pobeđuje, ne može nikada da se opusti. Igrači igraju da poprave utisak o sebi, o nama, da poprave ugovore i da se prodaju negde, motiva ima na pretek. Ceo život sam bio motivisan, uvek sam težio da pružim maksimum, nema razloga da ekipa ne izađe motivisana i željna da pobeđuje. Ako igrači nemaju želju za pobedom, onda nismo za Partizan - naveo je trener crno-belih.
Upitan o porazu u Kupu, on je rekao da je uvek tužno kada izgubiš, ali "da u Partizanu nema mesta za jadikovanjem".
- Sami smo krivi što nismo pobedili i iskoristili veliki broj šansi i dozvolili protivniku da nas kažnjava. Ja nikoga od igrača ne kažnjavam, samo tražim najbolja rešenja za ekipu. Očekujem da ćemo imati podršku navijača jer nam je potrebna da pobedimo i vratimo se u pobedničku seriju u preostalim utakmicama.
Iskusni stručnjak je rekao i da Čukarički u sredu nije iznenadio njegovu ekipu, ali da mu se ne sviđa, kao bivšem defanzivcu, kako su crno-beli igrali u odbrani u toj utakmici.
- Više volim pobedu od 1:0, nego od 4:3. Ceo život sam igrao u defanzivi i volim kada moja ekipa odaje utisak defanzivne čvrstoće i sigurnosti. To je bila čudna utakmica u kojoj smo primali neverovatne golove. To je bio pad koncentracije, ekipa nije bila loše pozicionirana ni kod jednog gola - rekao je Đukić. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA