Najnovije

VOJNA MINISTARSTVA RUSIJE, SRBIJE I BELORUSIJE: Usaglašeni ciljevi vežbi "Slovensko bratstvo 2018."

Zvaničnici ministarstava odbrane Rusije, Srbije i Belorusije usaglasili su ciljeve predstojećih zajedničkih vojnih vežbi "Slovensko bratstvo 2018.", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Fotografija sa vojne vežbe "Slovensko bratstvo 2016." (Foto: vs.rs)

"Tokom rada, vojni eksperti su se dogovorili o sadržaju predstojećih rusko-belorusko-srpskih vežbi", navodi se u saopštenju, prenosi Tass.
Strane su, na sastanaku održanom u ruskoj crnomorskoj luci Novorosijsk, takođe dogovorile mesto i vreme još jednog sastanka, na kojem će koordinisati i odobriti scenario vojnih vežbi.
Zajedničke taktičke vežbe "Slovensko bratstvo 2018." biće održane u junu u Novorosijsku, napominje ruska agencija.
Prethodne vežbe "Slovensko bratstvo", u kojima su učestvovale ruske vazduhoplovne trupe, beloruske snage za specijalne operacije i srpske specijalne jedinice, održane su u Brestskom u Belorusiji 6. juna prošle godine.
U tim vežbama učestovavalo je više od 300 ruskih, 400 beloruskih i 50 srpskih pripadnika oružanih snaga, kao i ruski vojni transportni avion II-76MD i helikopteri i avioni beloruskih vazduhoplovnih snaga, podseća Tass.
Pojavile su se pretpostavke da je Rusija upravo isporučila Siriji raketne zenitne sisteme S-300. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojne vežbe srpskih i ruskih specijalaca
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA