Najnovije

LAZANSKI: Evo koji je pravi razlog što S. Koreja zatvara svoj nuklearni poligon!

Lider Severne Koreje Kim DŽong Un objavio je da njegova zemlja prekida testiranje nuklearnog oružja i interkontinentalnih balističkih projektila.

Miroslav Lazanski (Foto: Jutjub)

Piše: Miroslav Lazanski
Nesumnjivo velika vest i dobar predznak za mogući sastanak Kim DŽong Una i Donalda Trampa. Dobar početak mirnije atmosfere i bezbednosne relaksacije na Korejskom poluostrvu, čemu treba da dovede i skori susret Kim DŽong Una sa njegovim južnokorejskim kolegom, predsednikom Mun DŽae Inom. Direktna telefonska linija između dvojice predsednika već je uspostavljena.
Hoće li, dakle, sada sve na relaciji Severna Koreja – SAD ići glatko i brzo, mogu li se očekivati i spektakularni rezultati mogućeg samita Donalda Trampa i Kim DŽong Una? Početnu euforiju treba ipak prigušiti, neće napredak u odnosima SAD – Severna Koreja ići tako lako. Mnogo je razloga za određeni skepticizam.
Severna Koreja zatvara svoj nuklearni poligon „Pungeri”, pre svega, zato jer je pre nekoliko meseci došlo do velike havarije na tom poligonu, ogromna planina, ispod koje su u specijalnim tunelima testirane atomske i hidrogenske bombe, jednostavno se urušila, pa je proces testiranja morao i zbog toga da bude zaustavljen. Bomba za koju se procenjivalo da će imati snagu eksplozije 12 kilotona eksplodirala je ispod zemlje snagom od 15 kilotona. I ode poligon.
Pročitajte OVDE šta su Rusi poručili Amerikancima zbog ove Kimove odluke.
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

A šta je Lazanski rekao novo o ratu u Siriji.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA