Najnovije

VUČIĆ NIJE SIGURAN DA LI ĆE BITI POZVAN NA INAUGURACIJU RUSKOG PREDSEDNIKA?! Evo šta je rekao novinarima!

Predsednik Vučić izjavio je da dosad nije dobio pozivnicu za inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina, ali nije isključio mogućnost da se to dogodi.

Vučić i Putin (Foto: kremlin.ru)

"Možda dobijem poziv za dan-dva, videćemo, još ne znam. Da sačekamo još koji dan da vidimo da li će Srbija dobiti zvaničan poziv. Mi imamo odlične odnose sa Ruskom Federacjom. Želimo da imamo još bolje", rekao je Vučić.

Primetio je, međutim, da je malo lidera u svetu, izuzev turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji su, poput njega, imali toliko sastanaka sa Putinom, i naglasio da je Srbija nezavisna zemlja.

"Nezavisna posle mnogo godina i u donošenju svojih odluka. Da budete nezavisni u svemu tome potrebna vam je mnogo snažnija ekonomija, potrebno vam je mnogo snažnije ruikovodstvo nego što smo imali. Potrebno vam je da izdržite mnoge stvari u međunarodnoj areni koje nije jednostavno izdržati", objasnio je Vučić.

Za tu vrstu poštovanja, primetio je, treba pokazati i veću vrstu odgovornosti i veći stepen ozbiljnosti, ali i izdržati mnoge stvari koje inače ne biste morali.

"Ali, to je izbor Srbije. Izbor Srbije je njen put ka EU i njeno prijateljstvo sa Rusijom, Kinom i Turskom i da nikome ne dozvoli da se u to meša. I da ne uvede sankcije Ruskoj Federaciji. Izbor Srbije je da bude vojno neutralna", kaže predsednik Srbije.

Zato, dodao je Vučić, Srbija mora da jača i u vojnom smislu, a da li su svi uvek zadovoljni, prokomentarisao je, i zaključio da su svi uvek pomalo nezadovoljni.

Ali, to je najbolji dokaz da vodimo najbolju politiku u interesu Srbije, rekao je Vučić, uz opasku da njegov posao nije da se bilo kome dodvorava, već da pronalazi najbolje rešenje za naše građane.

"Ja se i dalje nadam skorašnjem pozivu, a da li će ga biti videćemo. Ne mogu da kažem da očekujem, nadam se (Putinovom pozivu). Ovih dana ćemo imati potvrdu ili negaciju ovog što sam rekao", zaključio je Vučić. Vučić: "Nećemo u NATO, vodimo svoju politiku"

Predsednik Vučić ponovio je da Srbija nema nikavih aspiracija za ulazak u bilo kakve vojne saveze, pa ni u NATO, te da smatra da je politika koju danas vodimo najbolja i najsigurnija za Srbiju.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa predstavljenom Ohridskom grupom za podršku Makedoniji na evoatlantskom putu, koju čine bivši zvaničnici i diplomate EU i NATO, i dodao da im i ne treba ta grupa i da je dovoljno da se njihovi građani tako izjasne.

"Srbija nema nikavih aspiracija za ulazak u bilo kakve vojne saveze pa ni u NATO. Ako neka druga vlast i neka druga vlada bude želela to da uradi, sasvim sam siguran da im nikakva grupa neće biti potrebna. A, što se mene tiče ne mislim da je to put Srbije i da je to najbolji put Srbije", rekao je Vučić. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je značajne promene u vojsci i policiji, više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

BONUS VIDEO

Ovako je izgledala prošla inauguracija ruskog predsednika
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA