Najnovije

PERVERZIJE USRED ŠKOLE: Stravična igra osnovaca u Vojvodini

Đaci celog odeljenja petog razreda jedne vojvođanske osnovne škole fotografisali su se goli, a onda su te fotografije delili na društvenoj mreži Omegle!

Ilustracija (Foto: unsplash.com)

To je bio deo najnovije igre u kojoj onaj ko napravi najperverzniju fotografiju pobeđuje i dobija nagradu.

Hteli da se zabave

Skandalozno takmičenje dece koja su tek napunila 11 godina otkrila je Fondacija "Tijana Jurić". NJima je stigla prijava iz škole čiji su đaci širili golišave fotke.
- Sve se nedavno odigralo u školi u Severnobačkom okrugu. Oko 30 učenika petog razreda napravilo je golišave fotografije. Oni su se pojedinačno fotografisali kod kuće, u školskom dvorištu, u podrumu, toaletu... Sve su radili s ciljem da pobede u nadmetanju za najgolišaviju fotografiju. Pobednik je onaj ko prikaže najeksplicitniji sadržaj - otkriva  Igor Jurić, predsednik fondacije.
Igra je išla dotle da je čak napravljen i nagradni fond. Nagrade su, doduše, kaže Jurić, bile simbolične, poput čokolade, ali to ne umanjuje strahotu nimalo naivnog takmičenja.
- Za razliku od Fejsbuka i nekih drugih mreža na kojima je razmena eksplicitnog sadržaja zabranjena, na mreži Omegle se takvi materijali bez problema međusobno dele, čak i putem videa. Deca nisu imala lošu nameru. Hteli su da se zabave i da privuku pažnju. Međutim, nisu bili svesni posledica. Kada smo im objasnili da njihov materijal zauvek ostaje na internetu, da neko uvek može da ga zloupotrebi, više im nije bilo svejedno - ističe Jurić.

Sve je dozvoljeno

U školi u kojoj se desio incident još vlada panika. Roditelji i nastavnici razgovarali su sa učenicima, ali su svi i dalje zabrinuti zbog igre.
Iz Fondacije "Tijana Jurić" upozoravaju eventualne korisnike mreže Omegle, a posebno roditelje čija su deca na toj mreži, da Omegle omogućava razgovore sa potpunim strancima, jedan na jedan, uz zagarantovanu anonimnost. Putem ove mreže bez problema se mogu deliti eksplicitne fotografije i video-snimci.

Slične situacije

Decembar 2017.
U osnovnoj školi u Ivanjici stariji učenici skinuli pantalone đaku prvaku nakon što nisu uspeli od njega da iznude novac. Nekoliko sedmaka i osmaka danima na razne načine mučilo nekoliko sedmogodišnjih dečaka, uvodili ih u ve-ce, gasili svetla da ih kamera ne bi snimila, držali ih za ruke i vezivali, lepili im traku na usta ili im držali šaku na ustima da ne bi vrištali, skidali im pantalone i slikali ih gole, a tražili su im i novac. Deca su ćutala danima zbog pretnji, a tek kada se jedan od njih požalio roditeljima, klupko je počelo da se odmotava.
Februar 2017.
Beograđanin (26) od devojčice (9) iz okoline Niša tražio je da mu mobilnim telefonom šalje slike na kojima je golišava, zbog čega je policija protiv njega podnela krivičnu prijavu. Devojčica mu je čak slala i video-snimak.
Oktobar 2016.
Na vaspitnu meru pojačanog nadzora roditelja osuđeno je šest valjevskih tinejdžera jer su fotografije na kojima su tri nage maloletnice širili putem Fejsbuka. Najmlađa od njih išla je u osmi razred. Sve je počelo tako što je najstariji dečak devojčici koja ide u osmi razred na Fejsbuku poslao poruku da ima fotografije njene gole majke i da će ih objaviti ukoliko mu ona ne pošalje svoje obnažene slike.
Šta piše u optužnici protiv Zorana Marjanovića pročitajte OVDE.
Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA