Najnovije

Usvajanjem tuđih kulturnih obrazaca dolazi do promene fizionomija ljudi

Specijalni psihološki rat koji se vodi protiv srpskog naroda – od NATO agresije do današnjih dana – doveo je srpsko društvo na ivicu katastrofe.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Piše: Zoran Vujasinović Psihološki rat je nakon 5. oktobra nastavljen još žešće i sa većim intenzitetom, sada kao prema porobljenoj zemlji, osvetnički.

Država sve manje predstavlja branu i instrument zaštite sopstvenog stanovništva od razorne medijsko-psihološke agresije.

Glavnu, odlučujuću, ulogu u subverzivnom psihološkom ratu prema stanovništvu jedne zemlje igraju mediji. S tim u vezi, svaki Srbin bi trebalo da se upozna sa studijom ruskog autora Sergeja Karamurze „Manipulacija svešću“, u kojoj autor do tančina objašnjava metode psihološkog delovanja Zapada protiv stanovništva jedne države.

U Karamurzinom ogledalu postaje mnogo jasnija skoro dvodecenijska medijsko-psihološka agresija na Srbiju sa gotovo satanskim iživljavanjima protiv nedužnog naroda.

Novi svetski poredak u svom totalitarnom sistemu osvajanja i porobljavanja naroda služi se svim iskustvima manipulacije masama od Francuske revolucije do danas. Za te prljave poslove koriste se naučnim studijama zapadnjačkih psihologa i psihoanalitičara zasnovanim na izučavanjima ljudskih slabosti – senzacijama, strastima, strahovima, ponajviše kultu smrti.

Gotovo da nema dnevnog lista u Srbiji koji na svojim stranicama, (čast izuzecima), ne posvećuje najveći prostor scenama različitih smrtnih slučajeva, izvitoperenih ubistava, nasilja.

Sve to naprosto zapljuskuje stanovništvo.

Karamurza posebno upozorava da kult smrti i osećanje straha izvode čoveka iz faze racionalnog razmišljanja, podstičući njegove podsvesne mehanizme, što ga čini lakom metom subverzivnog delovanja neprijateljskog psihološkog rata.

Usvajanjem tuđih kulturnih obrazaca dolazi do promene ne samo duhovnog identiteta, već i do promene fizionomija, ponajviše među mlađim svetom, te se tako usvajaju i tuđe fizičke karakteristike. Pomama za tetovažama, izgledom, frizurama, najbolji su primer nakalemljene moderne zapadne kulture.

Medijski hohštapleri i manipulatori iz dana u dan razvijaju nove metode manipulacija. Zato se u tom ratu mora se voditi bespoštedna borba.

Srbija ima kapaciteta da osmišljava kontraudar prema najgoroj savremenoj pošasti. Taj kapacitet je u njenom narodnom vekovnom stvaralaštvu.

Najsnažnija brana protiv psihološke manipulacije su tradicionalna baština, nacionalna mitologija, književnost, autentična umetnost, muzika, ali i narodne iracionalne predstave.

Karamurza pravilno procenjuje da manipulatori ljudskom svešću ne mogu da izračunaju „algoritam“ tradicionalnog načina mišljenja. Odatle i toliki strah zapadnjaka od srpske mitologije. Ona je neprobojna brana narodnog života.

Što su snažniji mitologija i iracionalne predstave jednog naroda – to je taj narod nepobediviji. Zato su i kod nas najpodložniji manipulaciji, da paradoks bude veći, ljudi višeg obrazovanja, iz urbanijih sredina, onih koji u svom „racionalnom“ mišljenju nemaju primese „iracionalnog“ i tradicionalnih zabrana na koje su skloni da gledaju kao na mračnjaštvo.

Seljačko stanovništvo je – upravo u ovom smislu – vitalnije i otpornije na manipulaciju. Pročitajte OVDE odgovor ruskih zvaničnika na mogućnost pristupanja Srbije ODKB-u. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA