Najnovije

Srbija će uskoro biti jača za skoro 40 vrsti oružja: Evo šta stiže u Vojsku Srbije

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, najavio je da će najkasnije do početka iduće godine iz Belorusije stići još četiri lovačka aviona Mig-29, koje će ta zemlja poslati Vojsci Srbije.

Vojska Srbije (Foto: vs.rs)

- Krajem ove ili početkom iduće godine bićemo bogatiji za četiri Miga-29, zahvaljujući sporazumu predsednika Vučića i Lukašenka. Baš kao što smo jači za šest migova zahvaljujući dogovoru predsednika Vučića i Putina - rekao je Vulin.
 
Vulin je rekao da ukupno 14 srpskih, ruskih i beloruskih Migova 29, koliko će Vojska Srbije tada imati, neće proći samo remont, nego i proces modernizacije, ali nije želeo da precizira koliko će to da košta.
 
- Nije praksa da se javno govori o brojkama, ali ću vam reći da ćemo ukupnu nabavku, remont, modernizaciju, obuku pilota rezervne delove i naoružanje, platiti daleko manje nego što su tržišne cene i nego što slična nabavka košta Hrvatsku - rekao je Vulin.
 
Govoreći o ranijim planovima da se nabave i protivavionski raketni sistemi za Vojsku Srbije, Vulin je rekao da svaka vojska nastoji da se ojača i da preostaje da se isto uradi i sa PVO.
- Vrlo brzo očekujem uvođenje u naoružanje i blizu 40 različitih oružja, oruđa ili opreme iz domaće proizvodnje. 'Nora' (samohodna haubica) je među njima - rekao je Vulin. Iran objavio ko je gađao njihove baze u Siriji, rakete doletele iz susedne zemlje. Više o tome čitajte
OVDE.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA